Zwemmen 's-Hertogenbosch (Den Bosch) en omgeving

Ontdek 8 zwembaden en 12 natuurzwemplekken dichtbij 's-Hertogenbosch (Den Bosch), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier binnenbaden, één subtropisch zwembad, een combibad, een buitenbad, een waterspeeltuin, vijf recreatieplassen, vier open water zwemplekken en drie stranden.

Zwemmen in de buurt van 's-Hertogenbosch (Den Bosch) Binnen 30 minuten rijden.

1. Sportiom AquaFun

's-Hertogenbosch (Den Bosch) Subtropisch zwembad

In het vernieuwde AquaFun zwemparadijs kun je genieten van urenlang waterpret. Het zwemparadijs biedt diverse attracties, waaronder snelle glijbanen, een golfslagbad en een bandenglijbaan. Zowel jong en oud kunnen zich vermaken in het peuterbad en de waterspeeltuin. Bij mooi weer is ook het buitenbad en de ligweide geopend.

tripper logo Sportiom AquaFun tickets met korting via Tripper ticketveiling logo Sportiom AquaFun tickets met korting via Ticketveiling

3. Zuiderplas (Bad)

's-Hertogenbosch (Den Bosch) Strandje

De Zuiderplas in ’s-Hertogenbosch is ontstaan door zandwinning rond 1960. De plas is ongeveer 36 hectare groot en maximaal 16 meter diep. De plas is zowel in eigendom als in beheer bij de gemeente ’s- Hertogenbosch. De zwemzone is een D-categorie. Dit betekent dat er bij de plas geen permanent toezicht is. Ook zijn er geen drijflijnen aanwezig. De plas heeft wel een brede geleidelijk aflopende zandige oeverzone zonder gevaarlijke obstakels. De plas is voor iedereen vrij toegankelijk, er worden geen entreegelden geheven.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zuiderplas (Bad)

6. Meerse Plas

Den Dungen Strandje ± 6 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Zwemplas de Meerse plas (lokaal bekend als Dungens Gat) ligt ten noordwesten van het dorp Den Dungen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Aan de noordkant van de plas ligt de Zuid- Willemsvaart en ten westen van de plas ligt de rijksweg A2. Tussen de plas en de Zuid- Willemsvaart ligt een crossbaan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Meerse Plas

7. Groote Wielen

Rosmalen Strandje ± 7 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Ten noordoosten van ’s-Hertogenbosch ligt de VINEX wijk De Groote Wielen. In deze wijk is veel water aanwezig. De Centrale Plas heeft met 39 ha het grootste oppervlak (HAS, 2008). De Centrale Plas wordt in het noorden begrensd door agrarisch gebied en in het zuiden door stedelijk gebied. De Centrale Plas is ontstaan tijden de realisatie van het gebied. Het zwemstrand in de Centrale Plas ligt aan de zuidkant.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Groote Wielen

8. Feel Fit Center Vught

Vught Binnenbad ± 8 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Feel Fit Center Vught biedt diverse zwemactiviteiten aan, waaronder groepslessen en het Zwem ABC. Of je nu aan je conditie wil werken of wil ontspannen in het water, er is voor ieder wat wils. Naast baantjes trekken tijdens recreatief zwemmen, zijn er ook groepslessen zoals aquarobics en aquajogging.

10. Heygrave

Vlijmen Binnenbad ± 9 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Het zwembad biedt verschillende faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad en een doelgroepenbad met warm water. Er zijn mogelijkheden voor banenzwemmen, baby- en peuterzwemles, bewust bewegen en zwemles voor volwassenen.

12. Buitenzwembad Zegenwerp

Sint-Michielsgestel Buitenbad ± 10 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Buitenzwembad Zegenwerp in Sint-Michielsgestel beschikt over een wedstrijdbad van 25 meter lang met vier banen, een recreatiebad met een kleine glijbaan en aparte peuter- en kleuterbassins met een kleine glijbaan en sproeier. Er zijn ook twee duikplanken (één en drie meter hoog) en een grote ligweide met verschillende speeltoestellen. De gezellige kiosk heeft een terras waar je voor, tijdens of na het zwemmen terecht kunt voor een hapje en een drankje.

14. De Kreek

Kerkdriel Binnenbad ± 11 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

Zwembad De Kreek in Kerkdriel beschikt over vijf zwembaden, waaronder een wedstrijdbad en een buitenzwembad met bruisbank en walldouche. Er is een 60 meter lange glijbaan.

15. Dierenbos

Vinkel Recreatieplas ± 11 KM vanaf 's-Hertogenbosch (Den Bosch)

De zwemplas Dierenbos maakt deel uit van vakantiepark Dierenbos. De zwemplas ligt midden op het vakantiepark, ten noordoosten van het hoofdgebouw. Ten westen van de plas ligt een openluchtzwembad. In het hoofdgebouw is tevens een overdekt zwembad aanwezig.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dierenbos