Zwemmen Sas van Gent en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Sas van Gent, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, twee combibaden, één binnenbad, een subtropisch zwembad en een recreatieplas. De andere tien zwemplekken liggen wat verder weg. Vijf van de zwemplekken bevinden zich over de grens en één ligt er in Sas van Gent zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Sas van Gent Binnen 30 minuten rijden.

3. 't Plaatje

Axel Buitenbad ± 12 KM vanaf Sas van Gent

Het buitenbad in Axel is, omgeven door de Axelse bossen. Het complex heeft drie verwarmde baden: een 50 meter wedstrijdbad met springplanken van 1 en 3 meter hoog, een ruim familiebad en een peuter/kleuterbad voor de jongste bezoekers. Een uitgestrekte ligweide met speeltoestellen biedt ruimte voor ontspanning.

6. Zwembad Puyenbroeck

België Wachtebeke Binnenbad Buitenbad ± 15 KM vanaf Sas van Gent

Het zwembad in Puyenbroeck biedt verschillende zwembaden aan, waaronder een apart 50 meter zwembad. Het recreatiebad heeft een glijbaan en stroomversnellingsbad met borrelplaat, terwijl het doelgroepenbad een beweegbare bodem heeft. Er zijn ook 4 whirlpools en een familiewhirlpool, evenals 6 stoomhutten. In de zomerperiode is er een 50 meter buitenzwembad, een peuterbad buiten en een instructiebad buiten. Er is een zwembadlift voor rolstoelgebruikers.

9. Zwembad Reynaertland

Hulst Binnenbad Buitenbad ± 24 KM vanaf Sas van Gent

Zwembad Reynaertland in Hulst biedt bezoekers twee baden: een wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een beweegbare bodem die kan variëren van 1,80 meter naar 0 centimeter en een speelbad van 150 m2 met een diepte van 30 cm tot 110 cm. Rondom het instructiebad zijn speelapparatuur en een zitbank met waterstralen geplaatst. In de zomer is het buitenbad geopend, in de vorm van een sleutelgat met in het midden het Kasteel van Koning Nobel. Er is ook een rond speelbad voor de allerkleinsten en er zijn huisjes gebouwd die te maken hebben met het verhaal van Reynaert de Vos. Op de grote ligweide kunnen bezoekers zonnebaden. Helaas is het buitenbad is in het zomerseizoen van 2023 gesloten.

10. Lago Gent Rozebroeken

België Gent Subtropisch zwembad Buitenbad ± 25 KM vanaf Sas van Gent

Het subtropisch zwemparadijs van LAGO Gent Rozebroeken biedt een unieke beleving voor jong en oud. Geniet van wildwaterbanen, glijbanen, buitenbaden, kinderbaden met waterspeeltuin, warme lagune, sauna’s en nog zoveel meer.

Zwemmen bij Sas van Gent Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. Den Boer

België Zomergem Binnenbad ± 27 KM vanaf Sas van Gent

Het zwembad beschikt over een 25-meterbad met vijf zwembanen en een instructiebad met een diepte tot 70 centimeter.

13. Zwembad De Honte

Kloosterzande Buitenbad ± 28 KM vanaf Sas van Gent

Zwembad De Honte in Kloosterzande is geopend van 1 mei tot en met 15 september 2023. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 13.00 tot 18.00 uur. Prijzen variëren van €4 voor een dagkaart tot €60 voor een abonnement (voor inwoners van de gemeente Hulst). Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis zwemmen.

14. Perkpolder Badstrand

Walsoorden Zeestrand ± 32 KM vanaf Sas van Gent

Het badstrand van Perkpolder ligt aan de zuidelijke oever van de Westerschelde, met in het oosten de oude veerhaven en in het westen een lange strekdam. Aan de zuidkant van het strand loopt de Zeedijk. Het betreft een zoutwaterlocatie welke onder invloed staat van het getij. Gedurende hoogwater is het strand volledig overspoeld.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Perkpolder Badstrand

18. Openluchtzwembad Aardenburg

Aardenburg Buitenbad ± 34 KM vanaf Sas van Gent

Openluchtzwembad Aardenburg is het enige openluchtzwembad in de Gemeente Sluis (Zeeuws-Vlaanderen). Het bad is 50 x 25 meter groot en bestaat uit een 1e, 2e en 3e bad, voorzien van een duikplank en een glijbaantje in het eerste bad. Daarnaast is er nog een peuterbad met waterspeeltafel. Rond het bad ligt een ruime ligweide, een speeltuin en een minigolfbaan.

20. Zwembad Scheldeveste

Breskens Binnenbad ± 34 KM vanaf Sas van Gent

Op Vakantiepark Zeebad in Breskens vind je Sportpark Scheldeveste met een gezellig zwembad. Het zwembad biedt verschillende attracties en activiteiten, zoals een familieglijbaan, stroomversnelling en peuterbad met waterattractie