Zwemmen Stompwijk en omgeving

Ontdek 15 zwembaden en 5 natuurzwemplekken dichtbij Stompwijk, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien binnenbaden, twee buitenbaden, twee combibaden, één subtropisch zwembad, drie stranden, een recreatieplas en een open water zwemplek.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Stompwijk Binnen 30 minuten rijden.

1. Vlietland

Leidschendam Strandje ± 3 KM vanaf Stompwijk

De recreatieplas Vlietland ligt ten zuidoosten van Voorschoten. De recreatieplas Vlietland is een diepe zandwinput bestaande uit twee plassen die in open verbinding staan met de boezem. Het totale open wateroppervlak van Vlietland bedraagt zo'n 370 ha, het centrale hart (noordelijke deel) van Vlietland waar de meeste zwemwateractiviteiten plaatsvinden, bedraagt circa 130 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vlietland

5. Zwembad De Fluit

Leidschendam Binnenbad ± 6 KM vanaf Stompwijk

Zwembad de Fluit is een veelzijdige locatie waar waterliefhebbers van alle leeftijden terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Er is een wedstrijdbad van 25 meter met zes banen met een watertemperatuur van 28 graden Celsius. Het doelgroepenbad heeft een volledig beweegbare bodem en een watertemperatuur van 32 graden Celsius. De jongste bezoekers kunnen spetteren in het peuterbad met glijbaantje of het kleuterbad met spuitelementen, beide eveneens verwarmd tot 32 graden. Buiten is er een terras met aqua speeltuintje voor de zonnige dagen.

7. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 6 KM vanaf Stompwijk

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.

9. De Watergeus

Zoetermeer Binnenbad ± 8 KM vanaf Stompwijk

Zwembad De Watergeus is het nieuwe zwembad in Zoetermeer. Het zwembad heeft een 25-m wedstrijdbad met 8 banen, een groot doelgroepenbad dat extra verwarmd kan worden en een recreatiebad. In het recreatiebad zijn er 3 glijbaan, waaronder een glijbaan van maar liefst 100 meter! Je kan ook heerlijk ontspannen in het bubbelbad. Voor de kleintjes is er een ondiep kinderbad. Buiten is er een spraypark en een ligweide. Een deel van het dak en de wanden kunnen op warme dagen geopend worden.

10. Sterrenbad

Wassenaar Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Stompwijk

Het Sterrenbad biedt een uitgebreide selectie zwembadfaciliteiten, waaronder een wedstrijdbad, recreatiebad, doelgroepenbad, whirlpool/bubbelbad, glijbaan, lage duikplank en kinderbad. Deze diverse voorzieningen zorgen voor plezier en ontspanning voor zwemliefhebbers van alle leeftijden en niveaus.

11. Zwembad De Veur

Zoetermeer Binnenbad ± 9 KM vanaf Stompwijk

In zwembad de Veur biedt zweminstituut Zoetermeer zwemlessen en diverse sport activiteiten aan. Ook kun je er banenzwemmen. In de zomervakantie is het zwembad gesloten en zijn er alleen activiteiten in De Driesprong.

12. Valkenburgse Meer

Leiden Strandje ± 9 KM vanaf Stompwijk

Het Valkenburgse Meer ligt ten westen van Leiden. Het meer ligt ingeklemd tussen Wassenaar, het militaire vliegveld Valkenburg, Valkenburg en de A44. Het Valkenburgse Meer is ontstaan door zandwinning en vandaag de dag vindt er nog steeds actieve zandwinning plaats in het westelijk deel van het meer. Het zwemstrand ligt aan de zuidoostkant van het Valkenburgse Meer, aan de J. Pellenbargweg.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Valkenburgse Meer

15. Sport- en recreatiecentrum De Does

Leiderdorp Binnenbad ± 10 KM vanaf Stompwijk

Sport- en recreatiecentrum de Does beschikt over een wedstrijdbad met een beweegbare bodem en een instructiebad met speelse elementen voor de jongere zwemmers. Het recreatiebad heeft een wildwaterkreek, bruisbanken en een waterval. Voor ontspanning is er een whirlpool en een Turks stoombad. De interactieve glijbaan met licht- en geluidseffecten zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Het centrum is ook uitgerust met een peuterbad en een verwarmd buitenbad van 31 graden en 1,10 meter diep.

16. Tikibad - Duinrell

Wassenaar Subtropisch zwembad Buitenbad ± 10 KM vanaf Stompwijk

Het Tikibad is het grootste waterpark van de Benelux met 21 unieke glijbanen en meer dan 1,5 kilometer glijbaanplezier. Naast de snelle glijbanen is er ook een golfslagbad en Lazy River. Voor de kleintjes is er het kids waterpark Playa met vier glijbanen en een mega waterval. Het Tikibad is geopend bij zomers weer en heeft een verwarmd buitenbad met vijf glijbanen en een waterspeelhuis.

overzicht binnenbad

20. Zwembad De Zijl

Leiden Binnenbad Buitenbad ± 11 KM vanaf Stompwijk

Zwembad De Zijl heeft een wedstrijdbad met een 25 meter bassin is perfect voor het zwemmen van baantjes, terwijl het verwarmde instructiebad ideaal is voor groepslessen. Daarnaast is er een recreatiebad met een buitenbad in de zomer. De kleintjes kunnen spelenderwijs watervrij worden in het peuterbad, terwijl de jeugd kan genieten van de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in het recreatiebad. Het zwembad maakt gebruik van zoutelektrolyse om het water te desinfecteren, waardoor problemen zoals rode ogen en huid- en luchtwegproblemen tot het verleden behoren.

tripper logo Korting via Tripper. Entree € 4 (€ 6)