Zwemmen Wijk en Aalburg en omgeving

Ontdek 5 zwembaden en 15 natuurzwemplekken dichtbij Wijk en Aalburg, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij drie binnenbaden, één combibad, een buitenbad, zeven open water zwemplekken, vijf recreatieplassen en drie stranden. Eén zwemplek ligt er in Wijk en Aalburg zelf.

Zwemmen in de buurt van Wijk en Aalburg Binnen 30 minuten rijden.

4. Badstrand Veen

Veen Open water zwemplek ± 4 KM vanaf Wijk en Aalburg

De locatie is gelegen tussen de Veense put en het dorp Veen. De Afgedamde Maas is een bijzondere riviertak tussen Maas en Waal en de vestingsteden Heusden en Woudrichem. De rivier ligt op de overgang van het rivierenlandschap naar de delta, van oost naar west de Bommelerwaard, het Land van Heusden en Altena en de Biesbosch.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Veen

8. Aqua Altena

Andel Binnenbad Buitenbad ± 7 KM vanaf Wijk en Aalburg

AquaAltena is een veelzijdige zwemlocatie met een binnen- en buitenzwembad. Het binnenzwembad heeft onder andere een wedstrijdbad, doelgroepenbad, whirlpool en glijbaan. Het buitenzwembad biedt verkoeling tijdens de lente- en zomerdagen en heeft verschillende baden, waaronder een wedstrijdbad en een baby- en peuterbad. Er is ook een grote ligweide en een uitgebreide horecagelegenheid.

10. Olympia Bad

Waalwijk Binnenbad ± 11 KM vanaf Wijk en Aalburg

Zwembad Olympia heeft drie verschillende baden. Het wedstrijdbad is 25 meter lang met zes banen en heeft een temperatuur van 27,5 graden. Het doelgroepenbad heeft een beweegbare bodem en een temperatuur van 29,5 graden. Het recreatiebad heeft een temperatuur van 31,5 graden en beschikt over een glijbaan, stroomversnelling, waterparaplu, verschillende streams en een whirpool. Beide baden zijn toegankelijk met een mindervalidetrap en op verzoek een te plaatsen tillift.

14. Heygrave

Vlijmen Binnenbad ± 12 KM vanaf Wijk en Aalburg

Het zwembad biedt verschillende faciliteiten, waaronder een wedstrijdbad en een doelgroepenbad met warm water. Er zijn mogelijkheden voor banenzwemmen, baby- en peuterzwemles, bewust bewegen en zwemles voor volwassenen.

19. De Sportwaard

Zaltbommel Binnenbad ± 13 KM vanaf Wijk en Aalburg

De Sportwaard heeft een wedstrijdbad en een doelgroepenbad met verstelbare bodem. Voor de kleintjes is er een peuterbad met glijbaan en fonteintjes. Ontspanning is mogelijk in het bubbelbad of op het terras. De stoomcabine biedt een rustgevende ervaring.