Zwemmen Zoetermeer en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Zoetermeer, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen binnenbaden, drie buitenbaden, één waterspeeltuin, een combibad, drie stranden, twee recreatieplassen en een open water zwemplek. Vier zwemplekken liggen er in Zoetermeer zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Zoetermeer Binnen 30 minuten rijden.

2. De Watergeus

Zoetermeer Binnenbad

Zwembad De Watergeus is het nieuwe zwembad in Zoetermeer. Het zwembad heeft een 25-m wedstrijdbad met 8 banen, een groot doelgroepenbad dat extra verwarmd kan worden en een recreatiebad. In het recreatiebad zijn er 3 glijbaan, waaronder een glijbaan van maar liefst 100 meter! Je kan ook heerlijk ontspannen in het bubbelbad. Voor de kleintjes is er een ondiep kinderbad. Buiten is er een spraypark en een ligweide. Een deel van het dak en de wanden kunnen op warme dagen geopend worden.

3. Zwembad De Veur

Zoetermeer Binnenbad

In zwembad de Veur biedt zweminstituut Zoetermeer zwemlessen en diverse sport activiteiten aan. Ook kun je er banenzwemmen. In de zomervakantie is het zwembad gesloten en zijn er alleen activiteiten in De Driesprong.

5. Speeltuin de Kievit

Berkel en Rodenrijs Waterspeeltuin ± 8 KM vanaf Zoetermeer

Speeltuin De Kievit in Berkel en Rodenrijs biedt twee verwarmde buitenzwembaden, waarvan één geschikt is voor de kleinere zwemmertjes met een diepte van 30-50 cm en één voor kinderen met minimaal een A-diploma met een diepte van 90 cm. Daarnaast is er een waterspeelplaats.

10. Zwembad De Windas

Bergschenhoek Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Zoetermeer

Zwembad de Windas beschikt over een officieel 25 meter wedstrijdbad met een temperatuur van gemiddeld 27,5 graden Celsius, ideaal voor banenzwemmen en zwemvaardigheidstrainingen. Het recreatiebad is uitgerust met een peuterbad, kleine en grote glijbanen, waar de temperatuur oploopt tot 31 graden Celsius. Het doelgroepenbad, met een temperatuur van 31,5 graden, is de thuisbasis voor diverse aqualessen en zwemlessen voor de jongste bezoekers. Buitenliefhebbers kunnen genieten van het buitenbad, voorzien van zowel lage als hoge duikplanken.

11. Vlietland

Leidschendam Strandje ± 10 KM vanaf Zoetermeer

De recreatieplas Vlietland ligt ten zuidoosten van Voorschoten. De recreatieplas Vlietland is een diepe zandwinput bestaande uit twee plassen die in open verbinding staan met de boezem. Het totale open wateroppervlak van Vlietland bedraagt zo'n 370 ha, het centrale hart (noordelijke deel) van Vlietland waar de meeste zwemwateractiviteiten plaatsvinden, bedraagt circa 130 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vlietland

14. Zwembad De Fluit

Leidschendam Binnenbad ± 11 KM vanaf Zoetermeer

Zwembad de Fluit is een veelzijdige locatie waar waterliefhebbers van alle leeftijden terecht kunnen voor een breed aanbod aan wateractiviteiten. Er is een wedstrijdbad van 25 meter met zes banen met een watertemperatuur van 28 graden Celsius. Het doelgroepenbad heeft een volledig beweegbare bodem en een watertemperatuur van 32 graden Celsius. De jongste bezoekers kunnen spetteren in het peuterbad met glijbaantje of het kleuterbad met spuitelementen, beide eveneens verwarmd tot 32 graden. Buiten is er een terras met aqua speeltuintje voor de zonnige dagen.

18. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 12 KM vanaf Zoetermeer

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.