Zwemwater Aadorp

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Aadorp, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij elf open water zwemplekken, acht recreatieplassen en ├ę├ęn strandje. Twaalf van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Aadorp Binnen 30 minuten rijden.

1. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ┬▒ 3 KM vanaf Aadorp

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Het Lageveld

12. Camping De Roos

Beerze Alleen voor leden of gasten ┬▒ 22 KM vanaf Aadorp

Zwemplas De Roos bevindt zich aan het einde van een zijtak van de Vecht. De plas is gesitueerd op het terrein van camping De Roos en is alleen toegankelijk voor campinggasten. In totaal heeft het zwemgedeelte binnen de houten afzetting van de zijarm een oppervlakte van ongeveer 335 m2.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Roos

13. Camping De Poppe

Markelo Alleen voor leden of gasten ┬▒ 23 KM vanaf Aadorp

In het Recreatiepark De Poppe bij Markelo in de provincie Overijssel ligt het zwemwater De Poppe. Het is een kleine gegraven zwemplas, die alleen voor campinggasten toegankelijk is. Het park ligt in het buitengebied aan de noordwestzijde van Markelo. Het strand van De Poppe ligt aan de noordzijde van de plas. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een groot springkussen. Langs het water liggen surfplanken en er is een vlot op het water aanwezig. Er zijn twee ballenlijnen in het water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Poppe

15. Hulsbeek

Oldenzaal Recreatieplas ┬▒ 25 KM vanaf Aadorp

In de jaren zeventig is van het landgoed ÔÇťHet HulsbeekÔÇŁ in Oldenzaal een recreatiepark gemaakt. Doordat veel van het oude landgoed in stand is gebleven, is het nu een afwisselend gebied van 230 ha met bossen, waterpartijen met stranden en ligweiden, heidevelden, vennetjes, weilanden en recreatieve voorzieningen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Hulsbeek

16. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ┬▒ 25 KM vanaf Aadorp

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West