Strand Achlum en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Achlum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee recreatieplassen, Ă©Ă©n zeestrand en een strandje. De andere zes stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van Achlum Binnen 30 minuten rijden.

3. De Holle Poarte

Makkum Strandje ± 17 KM vanaf Achlum

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

Stranden bij Achlum Tussen 30 minuten en een uur rijden.

10. Badpaviljoen IJsselmeer

Hindeloopen Strandje ± 32 KM vanaf Achlum

Zwemlocatie Badpaviljoen IJsselmeer te Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer in de gemeente Súdwest Fryslân. Het zwemstrand strekt zich uit over een totale lengte van ongeveer 750 meter. Het strand bestaat uit zand en de ligweide bestaat uit gras. Het strand is direct gelegen aan de voet van de dijk en is maximaal slechts vijf meter breed.Bezoekers van de zwemlocatie kunnen op de binnendijks gelegen camping van sanitaire voorzieningen gebruik maken.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badpaviljoen IJsselmeer