Zwemwater Achlum

Ontdek 20 zwemwaterlocaties rondom Achlum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee recreatieplassen, ├ę├ęn zeestrand en een strandje. De andere zestien zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Nul van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Achlum Binnen 30 minuten rijden.

2. De Swanneblom

Slappeterp Recreatieplas ┬▒ 16 KM vanaf Achlum

Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Swanneblom

3. De Holle Poarte

Makkum Strandje ┬▒ 17 KM vanaf Achlum

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

Zwemwater bij Achlum Tussen 30 minuten en een uur rijden.

11. Badpaviljoen IJsselmeer

Hindeloopen Strandje ┬▒ 32 KM vanaf Achlum

Zwemlocatie Badpaviljoen IJsselmeer te Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer in de gemeente Súdwest Fryslân. Het zwemstrand strekt zich uit over een totale lengte van ongeveer 750 meter. Het strand bestaat uit zand en de ligweide bestaat uit gras. Het strand is direct gelegen aan de voet van de dijk en is maximaal slechts vijf meter breed.Bezoekers van de zwemlocatie kunnen op de binnendijks gelegen camping van sanitaire voorzieningen gebruik maken.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badpaviljoen IJsselmeer

15. De Woudfennen

Joure Recreatieplas ┬▒ 36 KM vanaf Achlum

Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Woudfennen

16. Molkwerum

Molkwerum Strandje ┬▒ 36 KM vanaf Achlum

De zwemlocatie is gelegen aan het IJsselmeer ten noorden van het plaatsje Molkwerum. Het water van de zwemlocatie maakt deel uit van het Vogelrichtlijngebied IJsselmeer. Het strandje is gelegen aan de voet van de IJsselmeerdijk tegen een krib. Aan de binnenzijde van de dijk ligt de Noarderdyksfaart en Camping ÔÇÖt Seleantsje.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Molkwerum

19. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ┬▒ 41 KM vanaf Achlum

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld