Zwemwater Almelo

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Almelo, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien open water zwemplekken, negen recreatieplassen en één strandje. Elf van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Almelo Binnen 30 minuten rijden.

1. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ± 7 KM vanaf Almelo

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Het Lageveld

14. Camping De Poppe

Markelo Alleen voor leden of gasten ± 23 KM vanaf Almelo

In het Recreatiepark De Poppe bij Markelo in de provincie Overijssel ligt het zwemwater De Poppe. Het is een kleine gegraven zwemplas, die alleen voor campinggasten toegankelijk is. Het park ligt in het buitengebied aan de noordwestzijde van Markelo. Het strand van De Poppe ligt aan de noordzijde van de plas. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een groot springkussen. Langs het water liggen surfplanken en er is een vlot op het water aanwezig. Er zijn twee ballenlijnen in het water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Poppe

16. Camping De Roos

Beerze Alleen voor leden of gasten ± 26 KM vanaf Almelo

Zwemplas De Roos bevindt zich aan het einde van een zijtak van de Vecht. De plas is gesitueerd op het terrein van camping De Roos en is alleen toegankelijk voor campinggasten. In totaal heeft het zwemgedeelte binnen de houten afzetting van de zijarm een oppervlakte van ongeveer 335 m2.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Roos

17. Oldemeyer West

Mariënberg Recreatieplas ± 29 KM vanaf Almelo

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West