Zwemwater Alphen aan den Rijn

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Alphen aan den Rijn, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij elf open water zwemplekken, vijf stranden en vier recreatieplassen. Eén zwemwaterlocatie ligt er in Alphen aan den Rijn zelf. Een van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Alphen aan den Rijn Binnen 30 minuten rijden.

7. Reeuwijkse Hout

Reeuwijk Recreatieplas ± 13 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Even ten noorden van de zandwinplas Broekvelden en Vettenbroek ligt zwemlocatie Reeuwijkse Hout. Een recreatieplas met speel- en ligweide. Toiletten, douches en EHBO zijn aanwezig op het strand. In dit gebied bevinden zich onder andere 'Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout' en 'Vakantiepark Landal De Reeuwijkse Plassen'.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Reeuwijkse Hout

9. Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

Warmond Open water zwemplek ± 15 KM vanaf Alphen aan den Rijn

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen aan de oostzijde van Warmond. De zwemwaterlocatie 't Joppe Merenwijk ligt op het eiland 'De strengen' aan de oostzijde van de plas Hier is een ligweide aanwezig. Het gebied wordt omsloten door natuur- en recreatiegebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

12. Kagerplassen 't Joppe Westoever

Warmond Recreatieplas ± 16 KM vanaf Alphen aan den Rijn

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen. Het is gelegen in de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) aan de oostzijde van Warmond. 't Joppe is ontstaan door zandwinning uit de Zwaneburgerpolder ten behoeve van de aanleg van wegen en woningbouw. Het strand 't Joppe Warmond is gelegen op het eiland Koudenhorn aan de westzijde van de plas, aangrenzend hieraan liggen speel- en ligweiden. Het strand wordt omsloten door recreatiegebied met extensief beheerd agrarisch gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Westoever

15. Vlietland

Leidschendam Strandje ± 18 KM vanaf Alphen aan den Rijn

De recreatieplas Vlietland ligt ten zuidoosten van Voorschoten. De recreatieplas Vlietland is een diepe zandwinput bestaande uit twee plassen die in open verbinding staan met de boezem. Het totale open wateroppervlak van Vlietland bedraagt zo'n 370 ha, het centrale hart (noordelijke deel) van Vlietland waar de meeste zwemwateractiviteiten plaatsvinden, bedraagt circa 130 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 3 zwemplekken bij Vlietland

16. Klinkenbergerplas

Oegstgeest Strandje ± 18 KM vanaf Alphen aan den Rijn

De Klinkenbergerplas bestaat uit twee plassen die door een "puindam" van elkaar gescheiden zijn. De Kleine Klinkenbergerplas is de noordelijke plas en is nog in ontwikkeling. De zuidelijke Grote Klinkenbergerplas is opengesteld voor recreatie. Aan de noordzijde van de plas ligt de zwemlocatie Noordhoek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Klinkenbergerplas

18. Valkenburgse Meer

Leiden Strandje ± 20 KM vanaf Alphen aan den Rijn

Het Valkenburgse Meer ligt ten westen van Leiden. Het meer ligt ingeklemd tussen Wassenaar, het militaire vliegveld Valkenburg, Valkenburg en de A44. Het Valkenburgse Meer is ontstaan door zandwinning en vandaag de dag vindt er nog steeds actieve zandwinning plaats in het westelijk deel van het meer. Het zwemstrand ligt aan de zuidoostkant van het Valkenburgse Meer, aan de J. Pellenbargweg.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Valkenburgse Meer