Het Landschap - De Waterse Koele - Wateren
De zwemlocatie „de waterse koele‟ maakt deel uit van de camping d'olde landschap. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De maximale diepte van het water is 2.50 meter. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.
Baggelhuizen - Assen
De zwemlocatie Baggelhuizen is gelegen in Assen. Het betreft een grote geïsoleerde plas. Het strand heeft een lengte van ca. 300m en een breedte variërend van ca. 25-50m. De diepte van de plas is ca 2,50m
Strandheem, Opende
De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.
De Vlinderslag, Wolvega
Zwemvijver De Vlinderslag beslaat ongeveer 1,5 hectare en ligt ingeklemd tussen de rijksweg A32, het Van der Valk Hotel Wolvega-Heerenveen en de nieuwbouwwijk Lindewijk. De zwemlocatie ligt in de gemeente Weststellingwerf.
'T Gasselterveld
De zwemlocatie “’t Gasselterveld” is gelegen in Gasselte. Het noordoostelijk deel van de plas is verondiept en gelegen rond een eilandje. Dit deel wordt gebruikt als zwemzone. Het strand gelegen rondom het eiland heeft een omtrek van ca. 500m en heeft een breedte van ca. 100m. De diepte van de plas in de zwemzone is ca. 2,00 m. Buiten de zwemzone zeer diepe plas. Pas op! Verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.
Tussenboerslanden - Nijeveen
De zwemlocatie Tussenboerse landen ligt ten noordwesten van het dorp Nijeveen. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De diepte van het water is ca. 3 meter diep.
Smeliester Sân, Smalle Ee - Smallingerland
Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van het gelijknamige meer, dat onderdeel vormt van de Friese boezem. Het zwemwater ligt in de gemeente Smallingerland. Het gebied rondom het zwemstrand is vooral in gebuik voor de landbouw. Verder ligt er een fietspad, een wandelpad en wordt er gevist.
Strand Nijstad - Hoogeveen
De zwemlocatie Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. De zuidzijde van de oostelijke recreatieplas is verondiept. De zwemzone is afgezet met drijflijnen. De diepte van de zwemzone is ca 1,50 m. Het kleutergedeelte is max. 0,40 m diep.Het strand is . ca ..m lang en ca .. tot ..m breed. Buiten de zwemzone is de plas zeer diep (max. tot 30 m). Pas op! verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.
Hoornseplas, Groningen
De zwemlocatie is gelegen aan de Hoornseplas. De Hoornseplas ligt ten zuiden van de stad Groningen en ten westen van de Rijksweg A28. Direct naast de Hoornseplas liggen nog twee meren, genaamd het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Door middel van een dam, de Nijdam, is de Hoornseplas afgescheiden van deze twee meren. Honden zijn alleen inde periode oktober t/m april toegestaan.
Faciliteiten bij alle 2 plekken bij Hoornseplas, Groningen
Hoornseplas, Groningen
Hoornseplas zuid, Groningen
De Heide, Heerenveen
Het recreatiegebied “De Heide”, ligt aan de zuidwestelijke rand van Heerenveen. Het zwemwater ligt aan de noordelijke oever van de plas.
Schoonhoven - Hoogeveen
De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie.
Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland, Sumar
Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.