Zwemwater Berkel-Enschot

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Berkel-Enschot, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen open water zwemplekken, zeven recreatieplassen en vier stranden. Vier van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Berkel-Enschot Binnen 30 minuten rijden.

1. Rauwbraken

Berkel-Enschot Recreatieplas Entree

De zwemlocatie De Rauwbraken is gelegen aan de rand van het dorp Berkel-Enschot in de gemeente Tilburg, waar het grenst aan landbouwgebied. De plas is rond 1967 ontstaan door het afgraven van zand voor de ophoging van de ringweg rondom Tilburg. Na het stoppen van de zandwinning heeft de locatie in hetzelfde jaar, de functie van zwemwater gekregen. De zwemlocatie omvat een ondiep en een diep gedeelte, die van elkaar worden gescheiden door een dijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Rauwbraken

16. Zuiderplas (Bad)

's-Hertogenbosch (Den Bosch) Strandje ± 20 KM vanaf Berkel-Enschot

De Zuiderplas in ’s-Hertogenbosch is ontstaan door zandwinning rond 1960. De plas is ongeveer 36 hectare groot en maximaal 16 meter diep. De plas is zowel in eigendom als in beheer bij de gemeente ’s- Hertogenbosch. De zwemzone is een D-categorie. Dit betekent dat er bij de plas geen permanent toezicht is. Ook zijn er geen drijflijnen aanwezig. De plas heeft wel een brede geleidelijk aflopende zandige oeverzone zonder gevaarlijke obstakels. De plas is voor iedereen vrij toegankelijk, er worden geen entreegelden geheven.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zuiderplas (Bad)

20. Meerse Plas

Den Dungen Strandje ± 24 KM vanaf Berkel-Enschot

Zwemplas de Meerse plas (lokaal bekend als Dungens Gat) ligt ten noordwesten van het dorp Den Dungen in de gemeente Sint-Michielsgestel. Aan de noordkant van de plas ligt de Zuid- Willemsvaart en ten westen van de plas ligt de rijksweg A2. Tussen de plas en de Zuid- Willemsvaart ligt een crossbaan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Meerse Plas