1. Grutte Wielen
De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Bekijk alle faciliteiten bij Grutte WielenDe Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Bekijk alle faciliteiten bij Grutte WielenHet gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.
Bekijk alle faciliteiten bij Lytse Wielen/Groene SterHet zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Bekijk alle faciliteiten bij EeltsjemarZwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.
Bekijk alle faciliteiten bij De SwanneblomHet zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein ZwitserlandHet zwemwater ligt enkele kilometers ten noorden van Drachten, aan de oostzijde van het meer De Leien, in het noorden van de gemeente Smallingerland, bij de grens met de gemeente Tytsjerksteradiel.
Bekijk alle faciliteiten bij De LeienHet zwemwater ligt aan de zuidzijde van het gelijknamige meer, dat onderdeel vormt van de Friese boezem. Het zwemwater ligt in de gemeente Smallingerland. Het gebied rondom het zwemstrand is vooral in gebuik voor de landbouw. Verder ligt er een fietspad, een wandelpad en wordt er gevist.
Bekijk alle faciliteiten bij Smeliester SânAan de westzijde van het Snitser Mar was vroeger een zandwinplas. De gemeente heeft deze plas en omgeving omgebouwd tot het Dagrecreatieoord De Potten. Onderdeel hiervan was een zwemwater. Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van de voormalige zandwinplas.
Bekijk alle faciliteiten bij PottenstrandDe zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.
Bekijk alle faciliteiten bij Zwempark StrandheemZwemwaterlocatie Watermolen Opende is een afgesloten waterplas. Het ligt aan de zuidzijde van Opende in de Gemeente Grootegast. Het gaat eigenlijk om 2 plassen water, de grote plas is een pingo die ontstaan is in de laatste IJstijd, de kleine plas is destijds ontstaan als zandwinput. De kleine plas (die in de winter in verbinding staat met de grote plas, maar afsluitbaar is) is de zwemwaterplas. De grote plas is aangewezen als natuurplas. Het zwemwater maakt deel uit van een recreatief terrein. Rondom de grote plas is er een camping met allerlei voorzieningen. Achter de camping liggen weilanden
Bekijk alle faciliteiten bij Watermolen