1. Grutte Wielen
De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Bekijk alle faciliteiten bij Grutte WielenDe Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Bekijk alle faciliteiten bij Grutte WielenHet gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.
Bekijk alle faciliteiten bij Lytse Wielen/Groene SterHet zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Bekijk alle faciliteiten bij EeltsjemarZwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.
Bekijk alle faciliteiten bij De SwanneblomZwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats EarnewâldHet zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein ZwitserlandHet zwemwater maakt onderdeel uit van het dagrecreatieterrein Eastermar. Het zwemwater ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel, aan de zuidoost-zijde van het Burgumer Mar.
Bekijk alle faciliteiten bij Swimplak EastermarZwemlocatie Harlingerstrand ligt aan de Waddenzee. Het strand van Harlingen ligt tegen de Westerzeedijk aan. De lengte en breedte van het strand zijn afhankelijk van het getij. Bij eb is het strand gemiddeld ongeveer 50 m breed en heeft een lengte van ongeveer 375 meter.
Bekijk alle faciliteiten bij HarlingerstrandStrand in zuidoosthoek van zandwinplas Skûlenboarch, verscholen in een groene en rustige omgeving tussen de dorpen Koatstertille, Droegeham, Skûlenboarch en It Heechsân. Het strand en zwemwater is afgebakend van de zandwinplas door middel van een dam van keien en twee hekken.
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiestrand SkûlenboarchDe zwemwaterlocatie ligt op Ameland ten noordoosten van Nes. De zwemwaterlocatie maakt deel uit van een recreatieterrein (15 ha) met vis-, roei- en kanovijvers en speel- enligweiden. Het terrein De Vleyen is eind jaren tachtig aangelegd
Bekijk alle faciliteiten bij De Vleyen