Zwemmen Grouw (Grou) en omgeving

Ontdek 10 zwembaden en 10 natuurzwemplekken dichtbij Grouw (Grou), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, drie binnenbaden, twee combibaden, ├ę├ęn subtropisch zwembad, zeven recreatieplassen, twee stranden en een open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Grouw (Grou) Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ┬▒ 12 KM vanaf Grouw

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

8. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ┬▒ 17 KM vanaf Grouw

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcaf├ę met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

10. De Wispel

Tijnje Buitenbad ┬▒ 18 KM vanaf Grouw

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

11. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ┬▒ 18 KM vanaf Grouw

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

14. Swimfun

Joure Subtropisch zwembad ┬▒ 20 KM vanaf Grouw

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.

buitenbad wildwaterbaan

15. De Woudfennen

Joure Recreatieplas ┬▒ 20 KM vanaf Grouw

Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Woudfennen

19. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ┬▒ 21 KM vanaf Grouw

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.