Zwembaden Leeuwarden (Ljouwert) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden dichtbij Leeuwarden, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf combibaden, vijf binnenbaden en vier buitenbaden. De andere zes zwembaden liggen wat verder weg. Twee zwembaden liggen er in Leeuwarden zelf.

Tip: Wil je graag binnenzwemmen, kies dan de categorie binnenzwembaden om alleen overdekte zwembaden te zien.

Zwembaden in de buurt van Leeuwarden (Ljouwert) Binnen 30 minuten rijden.

1. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

2. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

3. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

6. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 15 KM vanaf Leeuwarden

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

10. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 23 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

11. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 23 KM vanaf Leeuwarden

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

12. Zwemcentrum De Welle

Drachten Binnenbad Buitenbad ± 29 KM vanaf Leeuwarden

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

13. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 33 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

Zwembaden bij Leeuwarden (Ljouwert) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

17. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 30 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

18. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 30 KM vanaf Leeuwarden

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

19. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 30 KM vanaf Leeuwarden

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.

20. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ± 31 KM vanaf Leeuwarden

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.