Zwembaden en zwemplekken dichtbij Kootstertille

In dit overzicht vind je alle publieke zwembaden en officiële gecontroleerde natuurzwemplekken (recreatieplassen, meren en zee). Gesorteerd op afstand vanaf Kootstertille.

Binnen 30 minuten auto rijden

Recreatiestrand Skûlenboarch, Drogeham

± 3 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Strand in zuidoosthoek van zandwinplas Skûlenboarch, verscholen in een groene en rustige omgeving tussen de dorpen Koatstertille, Droegeham, Skûlenboarch en It Heechsân. Het strand en zwemwater is afgebakend van de zandwinplas door middel van een dam van keien en twee hekken.

Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Zwemzone afgebakend

Swimplak Blauwhoek, Jistrum

± 5 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Swimplak Blauwhoek ligt aan de noordoostzijde van het Burgumer Mar, ten zuidwesten van het dorp Jistrum in de gemeente Tytsjerksteradiel en is één van de kleinste zwemwaterlocaties in de provincie Fryslân. Bij de zwemlocatie zijn een klein strand en ligweide aanwezig.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling Afvalbakken Afvalbakken Ligweide Zwemzone afgebakend

Zwembad de Kûpe

Binnenzwembad in Buitenpost
± 6 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland, Sumar

± 7 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Goed Gemiddelde: Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Drijflijn Ligweide

Swimplak Eastermar, Eastermar

± 7 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Het zwemwater maakt onderdeel uit van het dagrecreatieterrein Eastermar. Het zwemwater ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel, aan de zuidoost-zijde van het Burgumer Mar.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Aanvaardbaar Gemiddelde: Aanvaardbaar
Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Zwemzone afgebakend

Zwembad Wettervlecke

Buitenzwembad in Surhuisterveen
± 7 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

It Paradyske

Buitenzwembad in Kollum
± 8 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

De Wetterstins

Binnen- en buitenzwembad in Bergum
± 9 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Zwemcentrum Kollum

Binnenzwembad in Kollum
± 10 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Strandheem, Opende

± 12 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Gemiddelde: Uitstekend Gemiddelde: Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Zwemzone afgebakend

't Baaijersplak

Buitenzwembad in Garijp
± 13 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand

Zwembad De Woldzoom

Buitenzwembad in Grootegast
± 14 KM vanaf Kootstertille vogelvlucht afstand
Op zoek naar meer plekken? Scroll naar boven en kies een andere categorie of een andere plaats.