Zwemwater Eestrum (Jistrum)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Eestrum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij acht recreatieplassen, drie stranden en 茅茅n open water zwemplek. De andere acht zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Twee van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Eestrum (Jistrum) Binnen 30 minuten rijden.

3. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas 卤 4 KM vanaf Eestrum

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren 鈥60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom 鈥淜lein Zwitserland鈥 werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

6. Strandheem

Opende Recreatieplas 卤 14 KM vanaf Eestrum Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer 茅茅n derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strandheem

7. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas 卤 15 KM vanaf Eestrum

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar

8. Zwemplaats Earnew芒ld

Eernewoude Strandje 卤 15 KM vanaf Eestrum

Zwemplaats Earnew芒ld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnew芒ld

9. Watermolen

Opende Alleen voor leden of gasten 卤 15 KM vanaf Eestrum

Zwemwaterlocatie Watermolen Opende is een afgesloten waterplas. Het ligt aan de zuidzijde van Opende in de Gemeente Grootegast. Het gaat eigenlijk om 2 plassen water, de grote plas is een pingo die ontstaan is in de laatste IJstijd, de kleine plas is destijds ontstaan als zandwinput. De kleine plas (die in de winter in verbinding staat met de grote plas, maar afsluitbaar is) is de zwemwaterplas. De grote plas is aangewezen als natuurplas. Het zwemwater maakt deel uit van een recreatief terrein. Rondom de grote plas is er een camping met allerlei voorzieningen. Achter de camping liggen weilanden

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Watermolen

Zwemwater bij Eestrum (Jistrum) Tussen 30 minuten en een uur rijden.