Zwemmen Koudekerk aan den Rijn en omgeving

Ontdek 10 zwembaden en 10 natuurzwemplekken dichtbij Koudekerk aan den Rijn, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, drie combibaden, drie binnenbaden, zeven open water zwemplekken, twee recreatieplassen en één strandje. Eén zwemplek ligt er in Koudekerk aan den Rijn zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Koudekerk aan den Rijn Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad De Hoorn

Alphen aan den Rijn Binnenbad Buitenbad ± 4 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

Zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn heeft drie verwarmde binnenbaden, een peuterbad binnen en buiten, een interactieve glijbaan, twee duikplanken, een Turks stoombad en een jacuzzi. Daarnaast is er een verwarmd buitenbad met duikplank en een zonneweide om te ontspannen.

6. Zwembad Aquarijn

Alphen aan den Rijn Binnenbad ± 7 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

Zwembad AquaRijn in Alphen aan den Rijn beschikt over een 25 of 35 meter bad met een tribune voor 400 personen. Het bad heeft nieuwe track startblokken en een beweegbare bodem die in het geheel omhoog kan, waardoor een grote zaal ontstaat. Het zwembad is uitgerust met de nieuwste snufjes voor een perfecte wedstrijd of training.

8. Sport- en recreatiecentrum De Does

Leiderdorp Binnenbad ± 7 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

Sport- en recreatiecentrum de Does beschikt over een wedstrijdbad met een beweegbare bodem en een instructiebad met speelse elementen voor de jongere zwemmers. Het recreatiebad heeft een wildwaterkreek, bruisbanken en een waterval. Voor ontspanning is er een whirlpool en een Turks stoombad. De interactieve glijbaan met licht- en geluidseffecten zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Het centrum is ook uitgerust met een peuterbad en een verwarmd buitenbad van 31 graden en 1,10 meter diep.

10. Zwembad De Zijl

Leiden Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

Zwembad De Zijl heeft een wedstrijdbad met een 25 meter bassin is perfect voor het zwemmen van baantjes, terwijl het verwarmde instructiebad ideaal is voor groepslessen. Daarnaast is er een recreatiebad met een buitenbad in de zomer. De kleintjes kunnen spelenderwijs watervrij worden in het peuterbad, terwijl de jeugd kan genieten van de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in het recreatiebad. Het zwembad maakt gebruik van zoutelektrolyse om het water te desinfecteren, waardoor problemen zoals rode ogen en huid- en luchtwegproblemen tot het verleden behoren.

tripper logo Korting via Tripper. Entree € 4 (€ 6)

15. Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

Warmond Open water zwemplek ± 11 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen aan de oostzijde van Warmond. De zwemwaterlocatie 't Joppe Merenwijk ligt op het eiland 'De strengen' aan de oostzijde van de plas Hier is een ligweide aanwezig. Het gebied wordt omsloten door natuur- en recreatiegebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Merenwijk

17. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 11 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.

19. Kagerplassen 't Joppe Westoever

Warmond Recreatieplas ± 12 KM vanaf Koudekerk aan den Rijn

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen. Het is gelegen in de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) aan de oostzijde van Warmond. 't Joppe is ontstaan door zandwinning uit de Zwaneburgerpolder ten behoeve van de aanleg van wegen en woningbouw. Het strand 't Joppe Warmond is gelegen op het eiland Koudenhorn aan de westzijde van de plas, aangrenzend hieraan liggen speel- en ligweiden. Het strand wordt omsloten door recreatiegebied met extensief beheerd agrarisch gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Westoever