Zwemmen Niekerk (Westerkwartier) en omgeving

Ontdek 14 zwembaden en 6 natuurzwemplekken dichtbij Niekerk (Westerkwartier), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven buitenbaden, zes binnenbaden, één combibad, drie open water zwemplekken, twee wellness locaties en een recreatieplas.

Zwemmen in de buurt van Niekerk (Westerkwartier) Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwemcentrum Zuidhorn

Zuidhorn Binnenzwembad ± 6 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad Zuidhorn is een kleinschalig zwembad met een afmeting van 14 x 6 meter en een minimale watertemperatuur van 32,5 graden. Het zwembad is geschikt voor jong en oud, inclusief revalidatie en mindervaliden.

3. De Griffioen

Grijpskerk Buitenzwembad ± 7 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.

4. Lettelberterplas

Lettelbert Zwemwater ± 7 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

De zwemlocatie is gelegen in het noorden van de gemeente Leek, direct aan de zuidzijde van de Rijksweg A7. De zwemlocatie ligt ingesloten tussen het dorp Lettelbert en de Rijksweg A7. Langs de oostkant ligt het Lettelberterdiep. Omdat de plas wordt omgeven door houtopstand heeft de zwemlocatie een beschutte ligging.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn

5. Zwembad De Woldzoom

Grootegast Buitenzwembad ± 8 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad De Woldzoom in Doezum beschikt over meerdere baden, waaronder een peuterbad, instructiebad met familieglijbaan en een 25 meter bad met springplanken en glijbaan. Verder zijn er faciliteiten zoals een zonneweide, speeltoestellen, kiosk, trampolines en kleedaccommodatie.

6. Zwemkasteel Nienoord

Leek Binnenzwembad Buitenzwembad ± 9 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwemkasteel Nienoord heeft een overdekt recreatiebad, peuterbad, 25-meterbad, een spectaculaire waterglijbaan van 40 meter lang, wildwaterkreek, whirlpool en waterkanon. In de zomer is het verwarmde buitenbad geopend, met een grote glijbaan en overzichtelijk peuterbad. Op de grote zonneweide kun je heerlijk ontspannen en genieten van de zon!

7. Electra

Lauwerzijl Buitenzwembad ± 13 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.

8. Hoogkerk

Groningen Buitenzwembad ± 13 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad Hoogkerk beschikt over een verwarmd wedstrijdbad van 25 m x 15 m, een verwarmd recreatiebad van 20 m x 15 m en een verwarmd peuterbad voor de allerkleinsten. Er is ook een ruime zonneweide met een springkussen en een kiosk aanwezig.

9. Buitenbad Wotterwille

Marum Buitenzwembad ± 14 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Bij Buitenbad Wotterwille in Marum kun je genieten van een wedstrijdbad, recreatiebad, duikkuil en een peuterbad. Het recreatiebad staat garant voor een hele dag zwemplezier voor het hele gezin, lekker in de buitenlucht. Er is een glijbaan van 28 meter, een omheind peuterbad, duikkuil met twee duikplanken, horecagelegenheid met twee terrassen en een grote ligweide.

10. Ruskenveen

Groningen Zwemwater ± 14 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

De zwemlocatie Ruskenveen ligt in de gelijknamige plas en bevindt zich ten westen van de stad Groningen tussen de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek en Hoogkerk. De zwemlocatie is vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rondom de plas liggen fiets- en wandelpaden. Paaltjes in de weg maken de plas ontoegankelijk voor voertuigen. Aan de noordzijde van de plas is een parkeerplaats.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide

11. Sportcentrum de Hullen

Roden Binnenzwembad ± 15 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Sportcentrum De Hullen staat garant voor zwem-, sport- en speelplezier. Voor de allerkleinsten is er een recreatiebad met een speelhoek, uitgerust met een zwaan-glijbaan en een water spuitende kikker. Ook is er speelgoed beschikbaar. Voor de zwemliefhebbers zijn er mogelijkheden tot vrij zwemmen en banenzwemmen.

12. Willem-Alexander Sportcentrum

Groningen Binnenzwembad ± 16 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen heeft een zwembad van 24 bij 44 meter. Naast het zwembad zijn er ook een sporthal, turnhal en verschillende sportzalen te vinden. Het sportcentrum is eigendom van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen.

13. SpaWell

Peize Wellness & Sauna ± 16 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

SpaWell biedt een scala aan faciliteiten voor een ontspannen dagje uit. Bezoekers kunnen kiezen uit negen verschillende sauna's, waaronder een Zoutsteensauna, een Turks stoombad, en sauna's met temperaturen variërend van mild tot boven de 80°C. De baden bij SpaWell variëren van een koud dompelbad tot verwarmde binnen- en buitenbaden tot bubbelbaden en een zoutwaterbad, die allemaal bijdragen aan een ontspannen ervaring. Het resort beschikt ook over een restaurant waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje. Ook zijn er diverse relaxruimtes en een prachtige tuin waar gasten kunnen genieten van de natuurlijke omgeving.

15. De Waterlelie Wellnessresort

Zevenhuizen (Westerkwartier) Wellness & Sauna ± 17 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Wellnessresort de Waterlelie is een oase van rust waar u kunt genieten van een uitgebreid aanbod aan ontspanningsfaciliteiten. Het resort omvat diverse sauna's waar u kunt opwarmen en opladen. Voor een verfrissende duik zijn er binnen- en buitenbaden beschikbaar, waaronder een twee-temperaturenzwembad. Naast de sauna's biedt het resort professionele massages, een Hamam en Rasul behandelingen. In de riante tuin kunt u heerlijk wandelen en tot rust komen. Voor een complete wellnesservaring kunt u ook terecht in het restaurant voor een heerlijke lunch of diner.

tripper logo De Waterlelie Wellnessresort tickets met korting via Tripper

16. Zwembad de Parrel

Groningen Binnenzwembad ± 17 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad de Parrel is een gezellig buurtzwembad met een 25-meter wedstrijdbad (28 graden) met beweegbare bodem en een klein instructiebad (30 graden) met glijbaan. Het zwembad is ook toegankelijk voor mensen met een handicap en heeft 4 bubbelbaden waarvan je gebruik kunt maken tegen betaling.

17. strand zoutkamp

Zoutkamp Zwemwater ± 17 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

strand zoutkamp in onderzoek

Waterkwaliteit Goed
Faciliteiten onbekend

18. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenzwembad ± 18 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.

19. Strandheem

Opende Recreatieplas ± 18 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Zwemzone afgebakend

20. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenzwembad ± 18 KM vanaf Niekerk (Westerkwartier) vogelvlucht afstand

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.