Zwemmen Oud Ade en omgeving

Ontdek 10 zwembaden en 10 natuurzwemplekken dichtbij Oud Ade, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier binnenbaden, drie combibaden, twee buitenbaden, één subtropisch zwembad, acht open water zwemplekken, een recreatieplas en een strandje.

Zwemmen in de buurt van Oud Ade Binnen 30 minuten rijden.

5. Kagerplassen 't Joppe Westoever

Warmond Recreatieplas ± 5 KM vanaf Oud Ade

't Joppe is een zuidelijk gelegen plas welke deel uitmaakt van de Kagerplassen. Het is gelegen in de gemeente Teylingen (provincie Zuid-Holland) aan de oostzijde van Warmond. 't Joppe is ontstaan door zandwinning uit de Zwaneburgerpolder ten behoeve van de aanleg van wegen en woningbouw. Het strand 't Joppe Warmond is gelegen op het eiland Koudenhorn aan de westzijde van de plas, aangrenzend hieraan liggen speel- en ligweiden. Het strand wordt omsloten door recreatiegebied met extensief beheerd agrarisch gebied.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Kagerplassen 't Joppe Westoever

6. Zwembad De Zijl

Leiden Binnenbad Buitenbad ± 6 KM vanaf Oud Ade

Zwembad De Zijl biedt een diversiteit aan zwemfaciliteiten. Het wedstrijdbad met een 25 meter bassin is perfect voor het zwemmen van baantjes, terwijl het verwarmde instructiebad ideaal is voor groepslessen. Daarnaast is er een recreatiebad met een buitenbad in de zomer. De kleintjes kunnen spelenderwijs watervrij worden in het peuterbad, terwijl de jeugd kan genieten van de 45 meter lange glijbaan en de stroomversnelling in het recreatiebad. Het zwembad maakt gebruik van zoutelektrolyse om het water te desinfecteren, waardoor problemen zoals rode ogen en huid- en luchtwegproblemen tot het verleden behoren.

9. Sport- en recreatiecentrum De Does

Leiderdorp Binnenbad ± 6 KM vanaf Oud Ade

Sport- en recreatiecentrum de Does beschikt over een wedstrijdbad met een beweegbare bodem en een instructiebad met speelse elementen voor de jongere zwemmers. Het recreatiebad heeft een wildwaterkreek, bruisbanken en een waterval. Voor ontspanning is er een whirlpool en een Turks stoombad. De interactieve glijbaan met licht- en geluidseffecten zorgt voor een avontuurlijke ervaring. Het centrum is ook uitgerust met een peuterbad en een verwarmd buitenbad van 31 graden en 1,10 meter diep.

12. Zwembad Poelmeer

Oegstgeest Binnenbad ± 7 KM vanaf Oud Ade

Zwembad Poelmeer in Oegstgeest beschikt over drie zwembaden, een apart baby- en peuterbad, Turks stoombad, whirlpool en jetstreams. Daarnaast is er een grote ligweide met buitenterras en speeltuin en uitgebreide horeca.

17. Zwembad De Hoorn

Alphen aan den Rijn Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Oud Ade

Zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn heeft drie verwarmde binnenbaden, een peuterbad binnen en buiten, een interactieve glijbaan, twee duikplanken, een Turks stoombad en een jacuzzi. Daarnaast is er een verwarmd buitenbad met duikplank en een zonneweide om te ontspannen.

18. Buitenbad De Vliet

Leiden Buitenbad ± 10 KM vanaf Oud Ade

Buitenbad De Vliet in Leiden is een uniek openluchtzwembad met een 50-meter-bad, een hoge glijbaan van 49 meter lang en een grote ligweide voor de zomerse dagen. Voor de allerkleinste bezoekers is er een apart gedeelte met een peuterbadje en leuke speelvoorzieningen. Het zwembad is geopend van mei tot oktober.