1. Terherne Snitsermar
Het zwemwater ligt aan de westzijde van het dorp Terherne in de nabijheid van de Terhornstersluis, gemeente De Fryske Marren.
Het zwemwater ligt aan de westzijde van het dorp Terherne in de nabijheid van de Terhornstersluis, gemeente De Fryske Marren.
Aan de westzijde van het Snitser Mar was vroeger een zandwinplas. De gemeente heeft deze plas en omgeving omgebouwd tot het Dagrecreatieoord De Potten. Onderdeel hiervan was een zwemwater. Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van de voormalige zandwinplas.
Zwembad It Rak in Sneek heeft drie zwembaden, waaronder een wedstrijdbad van 25x15 meter met duikkuil en een recreatiebad met glijbaan en whirlpool. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden en heeft een ligweide met terras.
Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.
Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.
Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.
Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.
Het zwemwater Skipsleat ligt aan de noordkant van Joure in de gemeente De Fryske Marren, aan de weg de Koarte Ekers tegenover de nieuwbouwwijk Skipsleat.
Het gebied van de Lytse (Kleine) Wielen, ook bekend als de Groene Ster, is aangelegd als dagrecreatief gebied in de jaren ’70. De Lytse Wielen en de Grutte Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden.
Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.
De Grutte Wielen en de Lytse Wielen vormen samen het Wielengebied ten oosten van Leeuwarden. De Rijksweg tussen Leeuwarden en Groningen (N355) doorkruist het gebied.
Het zwemwater ligt aan de Langwarder Wielen, in het plaatsje Langweer in de gemeente De Fryske Marren. Het zwemwater is gelijk met de passantenhaven aangelegd. Het zwemwater maakt deel uit van recreatiepark Leyenspolder.
Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.
Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van het gelijknamige meer, dat onderdeel vormt van de Friese boezem. Het zwemwater ligt in de gemeente Smallingerland. Het gebied rondom het zwemstrand is vooral in gebuik voor de landbouw. Verder ligt er een fietspad, een wandelpad en wordt er gevist.
Het zwemwater ligt in de noord-oost hoek van de Hegemer Mar in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het zwemwater wordt begrensd door twee strekdammen.