Zwemmen Rottevalle (Rottefalle) en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Rottevalle (Rottefalle), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen buitenbaden, twee combibaden, één binnenbad, vier recreatieplassen, drie stranden en een open water zwemplek. Eén zwemplek ligt er in Rottevalle zelf.

Zwemmen in de buurt van Rottevalle (Rottefalle) Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwemcentrum De Welle

Drachten Binnenbad Buitenbad ± 7 KM vanaf Rottevalle

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

4. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ± 7 KM vanaf Rottevalle

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.

6. Strandheem

Opende Recreatieplas ± 7 KM vanaf Rottevalle Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strandheem

7. Smeliester Sân

Nijega Recreatieplas ± 9 KM vanaf Rottevalle

Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van het gelijknamige meer, dat onderdeel vormt van de Friese boezem. Het zwemwater ligt in de gemeente Smallingerland. Het gebied rondom het zwemstrand is vooral in gebuik voor de landbouw. Verder ligt er een fietspad, een wandelpad en wordt er gevist.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Smeliester Sân

8. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 9 KM vanaf Rottevalle

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

12. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ± 13 KM vanaf Rottevalle

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

13. Buitenbad Wotterwille

Marum Buitenbad ± 14 KM vanaf Rottevalle

Bij Buitenbad Wotterwille in Marum kun je genieten van een wedstrijdbad, recreatiebad, duikkuil en een peuterbad. Het recreatiebad staat garant voor een hele dag zwemplezier voor het hele gezin, lekker in de buitenlucht. Er is een glijbaan van 28 meter, een omheind peuterbad, duikkuil met twee duikplanken, horecagelegenheid met twee terrassen en een grote ligweide.

15. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 15 KM vanaf Rottevalle

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.

16. Zwembad De Woldzoom

Grootegast Buitenbad ± 16 KM vanaf Rottevalle

Zwembad De Woldzoom in Doezum beschikt over meerdere baden, waaronder een peuterbad, instructiebad met familieglijbaan en een 25 meter bad met springplanken en glijbaan. Verder zijn er faciliteiten zoals een zonneweide, speeltoestellen, kiosk, trampolines en kleedaccommodatie.

17. Zwembad Dúndelle

Bakkeveen Buitenbad ± 17 KM vanaf Rottevalle

Recreatiecentrum Dúndelle in Bakkeveen biedt een verwarmd buitenzwembad met een 25-meterbad en een ondiep gedeelte, een apart gelegen bad voor de kleinste zwemmers, een springkuil met twee duikplanken en unieke onderwatervensters. De ligweide rondom het zwembad biedt diverse speeltoestellen en de mogelijkheid om te voetballen, volleyballen en te schommelen.

19. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 18 KM vanaf Rottevalle

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

20. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 20 KM vanaf Rottevalle

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.