Strand Aalst (Zaltbommel) en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Aalst (Zaltbommel), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf recreatieplassen en vijf stranden.

Stranden in de buurt van Aalst (Zaltbommel) Binnen 30 minuten rijden.

9. Groote Wielen

Rosmalen Strandje ± 22 KM vanaf Aalst (Zaltbommel)

Ten noordoosten van ’s-Hertogenbosch ligt de VINEX wijk De Groote Wielen. In deze wijk is veel water aanwezig. De Centrale Plas heeft met 39 ha het grootste oppervlak (HAS, 2008). De Centrale Plas wordt in het noorden begrensd door agrarisch gebied en in het zuiden door stedelijk gebied. De Centrale Plas is ontstaan tijden de realisatie van het gebied. Het zwemstrand in de Centrale Plas ligt aan de zuidkant.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Groote Wielen

10. Zuiderplas (Bad)

's-Hertogenbosch (Den Bosch) Strandje ± 23 KM vanaf Aalst (Zaltbommel)

De Zuiderplas in ’s-Hertogenbosch is ontstaan door zandwinning rond 1960. De plas is ongeveer 36 hectare groot en maximaal 16 meter diep. De plas is zowel in eigendom als in beheer bij de gemeente ’s- Hertogenbosch. De zwemzone is een D-categorie. Dit betekent dat er bij de plas geen permanent toezicht is. Ook zijn er geen drijflijnen aanwezig. De plas heeft wel een brede geleidelijk aflopende zandige oeverzone zonder gevaarlijke obstakels. De plas is voor iedereen vrij toegankelijk, er worden geen entreegelden geheven.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zuiderplas (Bad)