Zwemwater Almen

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Almen, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen, twee open water zwemplekken en één strandje. De andere tien zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Tien van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Almen Binnen 30 minuten rijden.

6. Camping De Poppe

Markelo Alleen voor leden of gasten ± 20 KM vanaf Almen

In het Recreatiepark De Poppe bij Markelo in de provincie Overijssel ligt het zwemwater De Poppe. Het is een kleine gegraven zwemplas, die alleen voor campinggasten toegankelijk is. Het park ligt in het buitengebied aan de noordwestzijde van Markelo. Het strand van De Poppe ligt aan de noordzijde van de plas. Er staan verschillende speeltoestellen en er is een groot springkussen. Langs het water liggen surfplanken en er is een vlot op het water aanwezig. Er zijn twee ballenlijnen in het water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping De Poppe

7. Camping Ijsselstrand

Doesburg Alleen voor leden of gasten ± 22 KM vanaf Almen

Het zwemstrand ligt noordelijk van de plaatsen Doesburg en Achter-drempt aan een oude arm van de IJssel, het Zwarte Schaar. De rivierarm "Het Zwarte Schaar" waaraan het IJsselstrand ligt, is ontstaan door kanalisatie van de IJssel in 1954, waardoor een bochtafsnijding ontstond. Het zand uit deze bochtafsnijding is gebruikt voor de op- en afritten van de brug bij Doesburg. Het IJsselstrand is te bereiken via de Eekstraat.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Camping Ijsselstrand

Zwemwater bij Almen Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. Recreatiepark De Scherpenhof

Terwolde Alleen voor leden of gasten ± 27 KM vanaf Almen

Zwemlocatie IJssel De Scherpenhof ligt aan de westzijde van de IJssel in de uiterwaarden, ten noorden van het plaatsje Terwolde. In het westen bevindt zich de plaats Nijbroek. Het zwemstrand bevindt zich aan een plas (‘speelvijver’), die via een doorlaat naar de jachthaven in verbinding staat met de IJssel.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Recreatiepark De Scherpenhof