Zeestrand dichtbij Almen

Ontdek 10 zeestranden gesorteerd op afstand vanaf Almen.

Tip: In de categorie stranden vind je zowel zeestranden als zoetwater stranden.

Almen ligt niet echt dichtbij zee. Het dichtstbijzijnde zeestrand is meer dan een uur rijden en is ongeveer 160 km ver weg.

Zeestranden bij Almen Meer dan een uur rijden.

8. Zandvoort Aan Zee

Zandvoort Zeestrand ± 162 KM vanaf Almen

Het strand strekt zich uit over 9 kilometer en is gemiddeld 50 tot 100 meter breed. Het strand is via 45 ingangen gratis toegankelijk. Het strand grenst aan de noordkant aan de zwemlocatie Bloemendaal aan Zee. Tussen deze twee zwemlocaties ligt achter het strand nog een uitloper van het Nationaal Park Zuid- Kennemerland, dat zich uitstrekt tot IJmuiden. Aan de noordkant van Zandvoort ligt het racecircuit. Meer landinwaarts liggen op korte afstand de plaatsen Bentveld, Aerdenhout en Haarlem.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 15 zwemplekken bij Zandvoort Aan Zee

9. Egmond aan Zee

Egmond aan Zee Zeestrand ± 164 KM vanaf Almen

Vanwege een onveilige situatie door de aanwezigheid van betonblokken onder water voor de kustlijn bij Egmond Binnen, t.h.v. strandpaviljoen 't Zilverzand, wordt het afgeraden om daar te zwemmen over een afstand van 50 meter. Het strand Egmond aan Zee heeft een aantal grote opgangen: Strand Noord, Strand Zuid en hier tussenin de hoofdopgang. Daarnaast zijn er nog 3 kleinere opgangen. Op het strand zijn 8 strandpaviljoens/kiosken aanwezig. Verder zijn er 2 campings te vinden, bestaande uit wooncabines die naast elkaar tegen de duinenrij staan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 8 zwemplekken bij Egmond aan Zee