Buitenzwembaden Alteveer (De Wolden) en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden dichtbij Alteveer (De Wolden), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien buitenbaden, één combibad en een subtropisch zwembad.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Alteveer (De Wolden) Binnen 30 minuten rijden.

3. Waterpark Aqua Mexicana

Slagharen Buitenbad Subtropisch zwembad ± 10 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Aqua Mexicana is een zwemparadijs in Mexicaanse sfeer. Het biedt twee waterspeeltuinen, een groot subtropisch zwembad, bubbelbad en twee sprayparken voor het hele gezin. Er zijn 10 verschillende glijbanen, met een totale lengte van 500 meter.

Het zwembad is alleen te bezoeken als vakantiepark gast (exclusief camping) of als je een kaartje hebt voor het attractiepark. Voor 10 euro p.p. kunnen attractiepark bezoekers een entreekaart kopen voor het zwemparadijs.

4. Zwembad De Krim

De Krim Buitenbad ± 13 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Zwembad Onder Ons in De Krim biedt een 50 meter wedstrijdbad voor geoefende en niet geoefende zwemmers, een pierenbad voor de allerkleinsten, duikplanken, glijbanen en startblokken. De ruime ligweide heeft een beachvolleybalveld en er is een kiosk voor iets lekkers. Het zwembad is geopend van mei tot en met augustus.

5. Heuveltjesbosbad

Balkbrug Buitenbad ± 13 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug heeft drie verwarmde baden, waaronder een diepbad met springkuil, een ondiepbad en een peuterbad. Het zwembad is geopend van 29 april tot en met 2 september 2023 en heeft een grote speeltuin met onder andere een airtrampoline, een beachvolleybalveld en een pannakooi. Het bad is in 2013 en 2015 uitgeroepen tot het "Mooiste openluchtbad van Nederland".

7. Bosbad Zwinderen

Zwinderen Buitenbad ± 18 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Bosbad Zwinderen is een heerlijk openluchtbad gelegen in het bos. Het bad beschikt over twee zwembaden en een peuterbad, een waterglijbaan en duikplank, grote ligweide en kiosk, verwarmde douches, verwarmd zwemwater en is geschikt voor minder-validen.

8. Zwembad Ruinen

Ruinen Buitenbad ± 18 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Zwembad Ruinen is een prachtig openluchtzwembad, gelegen in een landelijke en bosrijke omgeving. Met een temperatuur van minimaal 26 graden is het het warmste buitenzwembad van Nederland. Er is een speciaal nieuw wellness-bad met massagestralen en bubbels. Rondom dit bad is een relaxzone ingericht met hangmatten en ligstoelen, waar rustzoekers ongestoord kunnen ontspannen. Daarnaast is er een zwembad met familieglijbaan en een luie trap. Kinderen kunnen lekker spelen op het piratenspeelschip en op het fonteinplein.

11. Beleefpark Dwingeloo

Dwingeloo Buitenbad ± 23 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

Het zwembad van Beleefpark Dwingeloo biedt plezier voor alle leeftijden. Het peuterbad is ondiep en er is een glijbaan van 40 meter lang. Er zijn ook duikplanken en matten om mee te spelen.