Recreatieplassen en zwemplassen Alteveer (De Wolden) en omgeving

Ontdek 10 recreatieplassen dichtbij Alteveer (De Wolden), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij tien recreatieplassen.

Recreatieplassen in de buurt van Alteveer (De Wolden) Binnen 30 minuten rijden.

1. Strand Nijstad

Hoogeveen Recreatieplas ± 7 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. De zuidzijde van de oostelijke recreatieplas is verondiept. De zwemzone is afgezet met drijflijnen. De diepte van de zwemzone is ca 1,50 m. Het kleutergedeelte is max. 0,40 m diep.Het strand is . ca ..m lang en ca .. tot ..m breed. Buiten de zwemzone is de plas zeer diep (max. tot 30 m). Pas op! verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Nijstad

2. Schoonhoven

Hollandscheveld Recreatieplas ± 8 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Schoonhoven

4. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ± 20 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West

6. De Klaverkampen

Havelte Alleen voor leden of gasten ± 26 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie „klaverkampen‟ is gelegen enkele kilometers zuiden van Havelte. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De maximale diepte van het water is ca 2-3 meter. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Klaverkampen

8. Ermerzand

Erm Alleen voor leden of gasten ± 30 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocaties Ermerzand en Ermerstrand zijn gelegen aan dezelfde plas. Ermerzand is aan de oostkant van de plas gelegen, Ermerstrand aan de westkant. Zowel Ermerzand als Ermerstrand liggen op een camping. Bij sommige delen van de plas zijn de oevers bedekt met gras. Op andere plaatsen zijn de oevers begroeid met riet en waterplanten. De oppervlakte van de plas is ongeveer 30 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Ermerzand

10. De Zandpol

Zandpol Recreatieplas ± 32 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemplas Zandpol is een kleine ondiepe plas gelegen ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam. Om de gehele plas ligt een 20 meter breed strand. Daar omheen zijn bomen aangeplant. De plas is maximaal 5 meter diep. Er is geen begroeiing aan de oever. De plas heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Zandpol