Strand Alteveer (De Wolden) en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Alteveer (De Wolden), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven recreatieplassen en drie stranden.

Stranden in de buurt van Alteveer (De Wolden) Binnen 30 minuten rijden.

1. Strand Nijstad

Hoogeveen Recreatieplas ± 7 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. De zuidzijde van de oostelijke recreatieplas is verondiept. De zwemzone is afgezet met drijflijnen. De diepte van de zwemzone is ca 1,50 m. Het kleutergedeelte is max. 0,40 m diep.Het strand is . ca ..m lang en ca .. tot ..m breed. Buiten de zwemzone is de plas zeer diep (max. tot 30 m). Pas op! verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Nijstad

2. Schoonhoven

Hollandscheveld Recreatieplas ± 8 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Schoonhoven

3. Vakantiepark Het Stoetenslagh

Rheezerveen Alleen voor leden of gasten ± 13 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemplas Het Stoetenslagh is een geïsoleerde plas die voornamelijk gevoed wordt door grondwater. De plas bevindt zich op het terrein van camping Het Stoetenslagh en is alleen toegankelijk voor campinggasten. Het zandstrand is rondom vrijwel de hele plas gesitueerd. De oevers zijn, op een klein stukje na, niet begroeid. In totaal heeft de plas een oppervlakte van ongeveer 19.745 m2.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Vakantiepark Het Stoetenslagh

5. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ± 20 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West

8. De Klaverkampen

Havelte Alleen voor leden of gasten ± 26 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie „klaverkampen‟ is gelegen enkele kilometers zuiden van Havelte. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De maximale diepte van het water is ca 2-3 meter. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Klaverkampen

10. Ermerzand

Erm Alleen voor leden of gasten ± 30 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocaties Ermerzand en Ermerstrand zijn gelegen aan dezelfde plas. Ermerzand is aan de oostkant van de plas gelegen, Ermerstrand aan de westkant. Zowel Ermerzand als Ermerstrand liggen op een camping. Bij sommige delen van de plas zijn de oevers bedekt met gras. Op andere plaatsen zijn de oevers begroeid met riet en waterplanten. De oppervlakte van de plas is ongeveer 30 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Ermerzand