Zwemwater Alteveer (De Wolden)

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Alteveer (De Wolden), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twaalf recreatieplassen, vier stranden en vier open water zwemplekken. Tien van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Alteveer (De Wolden) Binnen 30 minuten rijden.

1. Strand Nijstad

Hoogeveen Recreatieplas ┬▒ 7 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Strand Nijstad is een recreatiegebied ten westen van Hoogeveen. De zuidzijde van de oostelijke recreatieplas is verondiept. De zwemzone is afgezet met drijflijnen. De diepte van de zwemzone is ca 1,50 m. Het kleutergedeelte is max. 0,40 m diep.Het strand is . ca ..m lang en ca .. tot ..m breed. Buiten de zwemzone is de plas zeer diep (max. tot 30 m). Pas op! verdrinkingsgevaar door onderkoeling door koude waterstromen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strand Nijstad

2. Schoonhoven

Hollandscheveld Recreatieplas ┬▒ 8 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie Schoonhoven ligt ten zuidoosten van het dorp Hollandscheveld. De zwemlocatie bestaat uit twee afzonderlijke plassen. De grote plas heeft een maximale diepte van 1,60 meter, de kleine plas is ondieper, maximaal een 0,50 meter diep. Langs een deel van de plas is een zandstrand en een ligweide aanwezig. Bij de zwemlocatie is een ruime parkeerplaats en fietsenstalling aanwezig. Bij elke entree van het gebied is een bord geplaatst met informatie over de zwemlocatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Schoonhoven

4. Vakantiepark Het Stoetenslagh

Rheezerveen Alleen voor leden of gasten ┬▒ 13 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemplas Het Stoetenslagh is een geïsoleerde plas die voornamelijk gevoed wordt door grondwater. De plas bevindt zich op het terrein van camping Het Stoetenslagh en is alleen toegankelijk voor campinggasten. Het zandstrand is rondom vrijwel de hele plas gesitueerd. De oevers zijn, op een klein stukje na, niet begroeid. In totaal heeft de plas een oppervlakte van ongeveer 19.745 m2.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Vakantiepark Het Stoetenslagh

9. Oldemeyer West

Rheeze Recreatieplas ┬▒ 20 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

ATTENTIE! Eerdere gerapporteerde huidklachten blijken op basis van onderzoek niet aan het zwemwater te relateren. Er is zijn wel nesten van de Eikenprocessierups in bomen waargenomen. De zwemplas de Oldemeyer is een geïsoleerde plas en ligt omsloten in het bosgebied Diffelerveld. De totale oppervlakte van de plas is iets minder dan 6 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Oldemeyer West

12. De Klaverkampen

Havelte Alleen voor leden of gasten ┬▒ 26 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie ÔÇ×klaverkampenÔÇč is gelegen enkele kilometers zuiden van Havelte. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De maximale diepte van het water is ca 2-3 meter. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Klaverkampen

15. Ermerzand

Erm Alleen voor leden of gasten ┬▒ 30 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocaties Ermerzand en Ermerstrand zijn gelegen aan dezelfde plas. Ermerzand is aan de oostkant van de plas gelegen, Ermerstrand aan de westkant. Zowel Ermerzand als Ermerstrand liggen op een camping. Bij sommige delen van de plas zijn de oevers bedekt met gras. Op andere plaatsen zijn de oevers begroeid met riet en waterplanten. De oppervlakte van de plas is ongeveer 30 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Ermerzand

17. Blauwe Meer

Dwingeloo Strandje ┬▒ 31 KM vanaf Alteveer (De Wolden) Entree

De zwemlocatie ÔÇ×Het Blauwe MeerÔÇč ligt in de gemeente Westerveld in het natuurgebied het Leggelderveld ten noordoosten van Geeuwenbrug en ten zuidoosten van Hoogersmilde. De zwemlocatie bestaat uit ├ę├ęn zwemplas omringd door bomen met een zandstrand van ca. 300 meter aan de oostzijde van de plas. De drijflijnen liggen op een diepte van 0,50-1,00 m. Achter de drijflijnen loopt het talud steiler naar beneden. Het diepste punt van de plas is ca. 18 m.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Blauwe Meer

18. De Zandpol

Zandpol Recreatieplas ┬▒ 32 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemplas Zandpol is een kleine ondiepe plas gelegen ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam. Om de gehele plas ligt een 20 meter breed strand. Daar omheen zijn bomen aangeplant. De plas is maximaal 5 meter diep. Er is geen begroeiing aan de oever. De plas heeft een oppervlakte van ongeveer 0,8 hectare.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Zandpol

19. Drentse Weelde

Hoogersmilde Alleen voor leden of gasten ┬▒ 35 KM vanaf Alteveer (De Wolden)

De zwemlocatie ÔÇ×Drentse WeeldeÔÇč ligt ten noorden van het dorp Hoogersmilde. Voorheen heette de zwemlocatie De Horrebieter. De zwemlocatie bestaat uit 1 zwemplas. De recreatieplas bevindt zich op de gelijknamige camping: ÔÇ×Hub Vakantieparken Drentse WeeldeÔÇč die ook beheerder is van de plas. De plas is geheel omringd door een zandstrand dat vari├źrend is van 1 tot 5 meter breedte. Bij de entree van de plas is een informatiebord aanwezig met informatie betreffend de locatie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Drentse Weelde

20. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ┬▒ 36 KM vanaf Alteveer (De Wolden) Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via ├ę├ęn ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Heidepark Lemelerveld