Strand Baard en omgeving

Ontdek 10 stranden dichtbij Baard, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes recreatieplassen, twee stranden en ├ę├ęn zeestrand.

Stranden in de buurt van Baard Binnen 30 minuten rijden.

7. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ┬▒ 25 KM vanaf Baard

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

8. De Holle Poarte

Makkum Strandje ┬▒ 29 KM vanaf Baard

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte

Stranden bij Baard Tussen 30 minuten en een uur rijden.