Zwemwater Baflo

Ontdek 20 zwemwaterlocaties dichtbij Baflo, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zeven open water zwemplekken, twee recreatieplassen en twee stranden. De andere negen zwemwaterlocaties liggen wat verder weg. Nul van de 20 locaties zijn alleen toegankelijk voor leden of verblijfsgasten.

Zwemwater in de buurt van Baflo Binnen 30 minuten rijden.

Zwemwater bij Baflo Tussen 30 minuten en een uur rijden.

12. Ruskenveen

Groningen Strandje ± 22 KM vanaf Baflo

De zwemlocatie Ruskenveen ligt in de gelijknamige plas en bevindt zich ten westen van de stad Groningen tussen de voormalige vloeivelden van de suikerfabriek en Hoogkerk. De zwemlocatie is vrij toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Rondom de plas liggen fiets- en wandelpaden. Paaltjes in de weg maken de plas ontoegankelijk voor voertuigen. Aan de noordzijde van de plas is een parkeerplaats.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Ruskenveen

17. Hoornseplas

Groningen Recreatieplas ± 27 KM vanaf Baflo

De zwemlocatie is gelegen aan de Hoornseplas. De Hoornseplas ligt ten zuiden van de stad Groningen en ten westen van de Rijksweg A28. Direct naast de Hoornseplas liggen nog twee meren, genaamd het Hoornsemeer en het Paterswoldsemeer. Door middel van een dam, de Nijdam, is de Hoornseplas afgescheiden van deze twee meren. Honden zijn alleen inde periode oktober t/m april toegestaan.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk faciliteiten bij alle 2 zwemplekken bij Hoornseplas