Strand Schiermonnikoog en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Schiermonnikoog, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij één strandje en een zeestrand. De andere acht stranden liggen wat verder weg. Twee stranden liggen er in Schiermonnikoog zelf.

Stranden in de buurt van Schiermonnikoog Binnen 30 minuten rijden.

2. Badstrand Prins Bernhardweg

Schiermonnikoog Zeestrand

Het badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Prins Bernhardweg

Stranden bij Schiermonnikoog Tussen 30 minuten en een uur rijden.

Stranden bij Schiermonnikoog Meer dan een uur rijden.

6. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 31 KM vanaf Schiermonnikoog

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

9. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas ± 35 KM vanaf Schiermonnikoog

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar