Zwemmen Buitenpost (B没tenpost) en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Buitenpost (B没tenpost), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes buitenbaden, drie binnenbaden, twee combibaden, vijf open water zwemplekken en vier recreatieplassen. E茅n zwemplek ligt er in Buitenpost zelf.

Zwemmen Buitenpost (B没tenpost)Binnen 30 minuten auto rijden

2. It Paradyske

Buitenzwembad Kollum 卤 3 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

4. Recreatiestrand Sk没lenboarch

Zwemwater Drogeham 卤 10 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Strand in zuidoosthoek van zandwinplas Sk没lenboarch, verscholen in een groene en rustige omgeving tussen de dorpen Koatstertille, Droegeham, Sk没lenboarch en It Heechs芒n. Het strand en zwemwater is afgebakend van de zandwinplas door middel van een dam van keien en twee hekken.

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Zwemzone afgebakend

5. Zwembad Wettervlecke

Buitenzwembad Surhuisterveen 卤 10 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.

6. Swimplak Blauwhoek

Zwemwater Eestrum 卤 11 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Swimplak Blauwhoek ligt aan de noordoostzijde van het Burgumer Mar, ten zuidwesten van het dorp Jistrum in de gemeente Tytsjerksteradiel en is 茅茅n van de kleinste zwemwaterlocaties in de provincie Frysl芒n. Bij de zwemlocatie zijn een klein strand en ligweide aanwezig.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling Afvalbakken Afvalbakken Ligweide Zwemzone afgebakend

7. Zwembad De Woldzoom

Buitenzwembad Grootegast 卤 12 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Zwembad De Woldzoom in Doezum beschikt over meerdere baden, waaronder een peuterbad, instructiebad met familieglijbaan en een 25 meter bad met springplanken en glijbaan. Verder zijn er faciliteiten zoals een zonneweide, speeltoestellen, kiosk, trampolines en kleedaccommodatie.

8. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Recreatieplas Suameer 卤 13 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren 鈥60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom 鈥淜lein Zwitserland鈥 werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Drijflijn Ligweide

9. Swimplak Eastermar

Zwemwater Oostermeer 卤 13 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Het zwemwater maakt onderdeel uit van het dagrecreatieterrein Eastermar. Het zwemwater ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel, aan de zuidoost-zijde van het Burgumer Mar.

Waterkwaliteit Goed
Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Zwemzone afgebakend

10. De Griffioen

Buitenzwembad Grijpskerk 卤 14 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.

11. De Leien

Recreatieplas Rottevalle 卤 15 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Het zwemwater ligt enkele kilometers ten noorden van Drachten, aan de oostzijde van het meer De Leien, in het noorden van de gemeente Smallingerland, bij de grens met de gemeente Tytsjerksteradiel.

Waterkwaliteit Aanvaardbaar
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Kleedruimte Ligweide Zwemzone afgebakend

13. Strandheem

Recreatieplas Opende 卤 15 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer 茅茅n derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Horeca Horeca EHBO EHBO Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Zwemzone afgebakend

14. Tolhuisbad

Zwembad Dokkum Binnen Buiten 卤 16 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

16. Lauwersmeer Oostmahorn

Zwemwater Anjum 卤 18 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Recreatiegebied aan de westzijde van het Lauwersmeer nabij Landal Esonstad

Waterkwaliteit Goed
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

17. strand zoutkamp

Zwemwater Zoutkamp 卤 18 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

strand zoutkamp in onderzoek

Waterkwaliteit Goed
Faciliteiten onbekend

18. Buitenbad Wotterwille

Buitenzwembad Marum 卤 18 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Bij Buitenbad Wotterwille in Marum kun je genieten van een wedstrijdbad, recreatiebad, duikkuil en een peuterbad. Het recreatiebad staat garant voor een hele dag zwemplezier voor het hele gezin, lekker in de buitenlucht. Er is een glijbaan van 28 meter, een omheind peuterbad, duikkuil met twee duikplanken, horecagelegenheid met twee terrassen en een grote ligweide.

19. Eeltsjemar

Recreatieplas Rinsumageest 卤 19 KM vanaf Buitenpost vogelvlucht afstand

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Parkeergelegenheid Parkeergelegenheid Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Honden toegestaan Honden toegestaan Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend