Zwemmen Buitenpost (Bûtenpost) en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Buitenpost (Bûtenpost), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes buitenbaden, drie binnenbaden, twee combibaden, vier recreatieplassen, drie stranden en twee open water zwemplekken. Eén zwemplek ligt er in Buitenpost zelf.

Zwemmen in de buurt van Buitenpost (Bûtenpost) Binnen 30 minuten rijden.

2. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 3 KM vanaf Buitenpost

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

3. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 4 KM vanaf Buitenpost

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

5. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ± 10 KM vanaf Buitenpost

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.

7. Zwembad De Woldzoom

Grootegast Buitenbad ± 12 KM vanaf Buitenpost

Zwembad De Woldzoom in Doezum beschikt over meerdere baden, waaronder een peuterbad, instructiebad met familieglijbaan en een 25 meter bad met springplanken en glijbaan. Verder zijn er faciliteiten zoals een zonneweide, speeltoestellen, kiosk, trampolines en kleedaccommodatie.

8. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 13 KM vanaf Buitenpost

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

10. De Griffioen

Grijpskerk Buitenbad ± 14 KM vanaf Buitenpost

Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.

13. Strandheem

Opende Recreatieplas ± 15 KM vanaf Buitenpost Entree

De zwemlocatie Strandheem is gelegen ten noordoosten van de stad Drachten en ten noorden van de Rijksweg A7. Ongeveer één derde van de plas is in eigendom van de gemeente Grootegast en is in gebruik door Partycentrum Het Strandheem. Hier ligt de zwemlocatie. Tweederde van de plas behoort toe aan zandhandel Poelman BV die aan de westzijde van de plas is gevestigd.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Strandheem

14. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Buitenpost

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

18. Buitenbad Wotterwille

Marum Buitenbad ± 18 KM vanaf Buitenpost

Bij Buitenbad Wotterwille in Marum kun je genieten van een wedstrijdbad, recreatiebad, duikkuil en een peuterbad. Het recreatiebad staat garant voor een hele dag zwemplezier voor het hele gezin, lekker in de buitenlucht. Er is een glijbaan van 28 meter, een omheind peuterbad, duikkuil met twee duikplanken, horecagelegenheid met twee terrassen en een grote ligweide.