Strand Hoorn (Terschelling) en omgeving

Ontdek 10 stranden rondom Hoorn (Terschelling), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee zeestranden. De andere acht stranden liggen wat verder weg.

Stranden in de buurt van Hoorn (Terschelling) Binnen 30 minuten rijden.

Stranden bij Hoorn (Terschelling) Meer dan een uur rijden.

6. De Swanneblom

Slappeterp Recreatieplas ± 36 KM vanaf Hoorn (Terschelling)

Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Swanneblom

9. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 41 KM vanaf Hoorn (Terschelling)

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

10. De Holle Poarte

Makkum Strandje ± 50 KM vanaf Hoorn (Terschelling)

De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij De Holle Poarte