Zwemmen Kerkrade en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Kerkrade, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij negen binnenbaden, zes buitenbaden, drie combibaden en twee subtropische zwembaden. Acht van de zwemplekken bevinden zich over de grens. E├ęn zwemplek ligt er in Kerkrade zelf.

Zwemmen in de buurt van Kerkrade Binnen 30 minuten rijden.

3. Freibad Herzogenrath-Merkstein

Duitsland Buitenzwembad Herzogenrath ┬▒ 8 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Het Freibad Herzogenrath-Merkstein heeft twee zwembaden. Het eerste zwembad is een roestvrijstalen multifunctioneel bad met zes wedstrijdbanen van 25 meter en vier trainingsbanen van 50 meter. Het beschikt over een wellness- en attractiegebied met verschillende voorzieningen, zoals een bubbelberg, een massagebank, een neveldouche en een duikplank van 3 meter hoog. Het tweede zwembad is een kinderplonsbad met een schipkanaal, een waterspuit, een neushoorn en een glijbaan. Daarnaast zijn er nog andere attracties, waaronder een beachvolleybalveld, een zandspeelplaats en een 60 meter lange glijbaan met een apart veiligheidslandingbad. Het zwembad wordt op een milieuvriendelijke manier verwarmd door middel van zonne-energie.

6. Aquana

Duitsland Subtropisch zwembad W├╝rselen ┬▒ 11 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Aquana in W├╝rselen biedt een onvergetelijke ervaring met zijn spannende attracties, waaronder de "Lazy River" met grote banden en de Aqua-achtbaan, waar u met waterdruk op en neer kunt gaan. Naast deze avontuurlijke activiteiten, is er ook een overdekt zwembad van 25 meter met een springtoren, een golfslagbad, een zwembad voor kinderen en een buitenzwembad. Het hoogtepunt is het nieuwe piratenschip, waar kleine piraten hun spannende avonturen kunnen beleven. Voor de allerkleinsten is er een kindvriendelijke waterspeeltuin.

tripper logo Aquana dagticket met korting via Tripper

9. Freizeitbad Baesweiler

Duitsland Zwembad Baesweiler Binnen ┬▒ 14 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Het Freizeitbad Baesweiler heeft een zwembad voor baanzwemmers en voor vrijzwemmen, er is een duiktoren, een waterglijbaan en een peuterbad. De diepte van het zwembad kan worden aangepast van 30 cm tot 180 cm.

10. Freibad Hangeweiher

Duitsland Buitenzwembad Aachen ┬▒ 16 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Freibad Hangeweiher heeft een wedstrijdbad van 50 x 21m met duikfaciliteiten. Een platform van 5m, een springplank van 3m en een springplank van 1m hoog. Daarnaast is er een instructiebad, voorzien van waterfonteinen en een roestvrijstalen glijbaan. Voor de kleintjes is er een apart gedeelte met een beekloop, een "bron", een waterrad, een sluis, een "water-egel" en andere speeltoestellen buiten het zwembad. Het buitenzwembad is rolstoeltoegankelijk en heeft aparte kleedkamers voor mensen met een handicap, evenals een lift voor gehandicapten.

11. Op de Berg

Zwembad Schinveld Binnen ┬▒ 16 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Bij @Op de Berg in Schinveld kun je zwemmen in schoon en helder water, baantjes trekken of gewoon afkoelen. Het zwembad is geopend voor recreatief zwemmen en zwemlessen. Ook is er een binnenspeeltuin en een horecagelegenheid met uitzicht op de speeltuin.

16. Freibad D├╝rwi├č

Duitsland Buitenzwembad Eschweiler ┬▒ 22 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Het Freibad D├╝rwi├č biedt waterplezier met verschillende faciliteiten, waaronder massagedouches en een waterval. DHet zwembad heeft een groot wedstrijdbad en een groot recreatiebad.

17. Laco Sportcentrum Glanerbrook

Zwembad Geleen Binnen Buiten ┬▒ 24 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Laco Geleen, gelegen in het centrum van Geleen, biedt een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten voor alle leeftijden. Onze goed uitgeruste accommodatie beschikt over diverse zwembaden, zowel binnen als buiten. Het binnenbad biedt een doelgroepbad met beweegbare bodem, een peuterbassin, een wedstrijdbad, een recreatiebad, een duikplank en zelfs een subtropisch bad met twee glijbanen. In het buitenbad vind je een peuterbassin, een doelgroepbad, een wedstrijdbad en een recreatiebad met duikplank en glijbaan. Naast een ruime ligweide zijn er ook andere faciliteiten zoals een pannakooi, een beachvolleybalveld en trampolines waar je plezier kunt beleven.

20. Zwembad Meerssen

Buitenzwembad Meerssen ┬▒ 27 KM vanaf Kerkrade vogelvlucht afstand

Openluchtzwembad Meerssen is een centraal gelegen zwembad in Zuid-Limburg. Het zwembad is toegankelijk voor leden en niet-leden, die een entreebewijs bij de kassa kunnen kopen. Het zwembad beschikt over faciliteiten waar bezoekers het hele zwemseizoen volop van kunnen genieten. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, afhankelijk van het weer.