Zwemmen Nijverdal en omgeving

Ontdek 15 zwembaden en 5 natuurzwemplekken dichtbij Nijverdal, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij zes buitenbaden, vier combibaden, drie binnenbaden, één subtropisch zwembad, een buitenwaterspeeltuin, vier recreatieplassen en een wellness locatie. Eén zwemplek ligt er in Nijverdal zelf.

Zwemmen in de buurt van Nijverdal Binnen 30 minuten rijden.

1. Zwembad Het Ravijn

Nijverdal Binnenzwembad Buitenzwembad

Het Ravijn beschikt over drie binnenzwembaden en een buitenbad. Het wedstrijdbad is geschikt voor topwaterpolo en wedstrijdzwemmen, met maar liefst 8 banen van 21x25 meter. Het doelgroepenbad is gevuld met warm water (circa 31,5 graden) en daarom geschikt voor zowel therapeutisch zwemmen als recreatie. Het recreatiebad heeft ook lekker warm water en is ideaal voor instructiezwemmen en recreatie met kinderen, met een uitdagende glijbaan en peuterbadje. Voor verkoeling tijdens warme dagen kunt u in één van de verwarmde buitenbaden plonzen. Er zijn aparte baden voor de kleintjes en een 66 meter lange glijbaan met lichteffecten voor de iets oudere kinderen. Op de recreatie- en ligweide kunt u genieten van de prachtige natuur en zijn er speeltoestellen, een panna-/voetbalveld, douches, kleedaccommodatie en toiletten en horeca met terras. De openingstijden worden dagelijks afgewogen

2. De Kolk

Wierden Binnenzwembad ± 11 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Sport en Recreatiebad De Kolk is al meer dan drie decennia een vertrouwd adres voor waterplezier en ontspanning. Er is een subtropisch recreatiebad met een comfortabele watertemperatuur van 30 graden en een whirlpool die zelfs 33 graden bereikt. Voor de avontuurlijke bezoekers is er een 50 meter lange glijbaan met speciale effecten. De kleintjes kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin met diverse speelelementen. Ontspanningszoekers kunnen tot rust komen in het Turkse stoombad of de bubbel-bruisbank. Het zwembad beschikt ook over een buitenzwembad, een kreek met stroming en een speciaal kleuter- en peuterbad. Een ruim zwemmersterras met uitgebreide horeca maakt de ervaring compleet.

3. Het Lageveld

Wierden Recreatieplas ± 11 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Recreatieplas het Lageveld is in twee fasen aangelegd: de surfvijver is ontstaan door de zandzuiger die gebruikt werd bij zandwinning. De rest van de plas, de zwemvijver en kleutervijver, is uitgegraven. Het zwemgedeelte is maximaal 1,80 meter diep en in het speciaal voor kinderen ingerichte deel is de waterdiepte maximaal 0,8 meter.

Waterkwaliteit Uitstekend
Faciliteiten bij alle 2 plekken bij Het Lageveld

Het Lageveld; Zwemvijver

Waterkwaliteit Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

Het Lageveld; Kleutervijver

Waterkwaliteit Uitstekend
Bereikbaar met OV Bereikbaar met OV Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

4. Zwembad de Koerbelt

Rijssen Binnenzwembad Buitenzwembad ± 11 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Met een uitgebreid aanbod aan zwemactiviteiten is Zwembad de Koerbelt de perfecte locatie voor zowel de fervente banenzwemmer als de recreatieve waterliefhebber. De faciliteiten omvatten een sportbad en een instructiebad, waar bezoekers terechtkunnen voor diverse zwemactiviteiten.

6. Zwembad Twenhaarsveld

Holten Buitenzwembad ± 11 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Met een uitgebreid aanbod aan zwemactiviteiten is Zwembad de Koerbelt de perfecte locatie voor zowel de fervente banenzwemmer als de recreatieve waterliefhebber. De faciliteiten omvatten een sportbad en een instructiebad, waar bezoekers terechtkunnen voor diverse zwemactiviteiten.

7. De Stamper

Vriezenveen Binnenzwembad ± 15 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

De Stamper is een overzichtelijk zwembad dat bestaat uit 2 bassins (een 25 meter wedstrijdbad en een instructiebad), een waterglijbaan, jetstreams, stoomcabine en kinderglijbaan. Volop mogelijkheden voor zwemlessen, recreatief zwemmen en verschillende doelgroepen.

9. Heidepark Lemelerveld

Lemelerveld Recreatieplas ± 16 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand Entree

Zwembad Heidepark is een natuurzwembad en ligt aan de gelijknamige weg in Lemelerveld. Het zwembad is gelegen in een bosrijke omgeving.De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen en is via één ingang bereikbaar. Naast een zonnestrand en een weide zijn er twee volleybalvelden ingericht. Deze locatie is niet gratis toegankelijk.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Speeltoestellen Speeltoestellen Afvalbakken Afvalbakken Douches Douches Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Speelweide Zwemzone afgebakend

11. De Oase

Heeten Buitenzwembad ± 17 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Zwembad 'de Oase' in Heeten, verscholen achter de sportvelden en naast de tennisbaan,is een buitenbad met ruime zonneweide. Het familiebassin, met een diepte van 1,4 meter biedt volop zwemplezier. Er is een 30 meter lange glijbaan en de allerkleinsten kunnen spetteren in het peuter/kleuterbad.

12. Het Sportpark

Almelo Binnenzwembad Buitenzwembad ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Zwembad het Sportpark in Almelo is rolstoelvriendelijk. Wij bieden diverse mogelijkheden aan in het water. Zo kun je vrij komen zwemmen of deelnemen aan groepslessen.

13. Zwemparadijs Riviera - Preston Palace

Almelo Subtropisch Zwembad ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Het Riviera zwemparadijs biedt een tropische ervaring met bubbelende whirlpools, interactieve waterglijbanen en een stroomversnelling onder een fonkelende sterrenhemel. Er zijn ook faciliteiten voor kinderen, zoals een verwarmd kinderbad en een mini-glijbaan. Inclusief drinken, fruit en ijsjes.

14. Camping 'T Grasbroek

Bornerbroek Recreatieplas ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand Entree

De gebiedsbeschrijving is gebaseerd op informatie van de beheerder, informatie van Waterschap Regge en Dinkel en het veldbezoek op 29 juli 2010. De plas ligt ten noorden van het recreatieterrein het Grasbroek gelegen aan de Grasbroekweg 1 te Bornebroek.

Waterkwaliteit Uitstekend
Fietsenstalling Fietsenstalling WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Zandstrand Zandstrand Aflopende bodem Drijflijn Ligweide

15. Zwembad de Vijf Heuvels

Markelo Binnenzwembad Buitenzwembad ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Zwembad de Vijf Heuvels heeft een wedstrijdbad met zes banen en een apart verwarmd bad. Voor de jongste bezoekers is er een peuterbad met een stoere glijbaan en speelelementen. Na het zwemmen kan men ontspannen in de horecaruimte. Buiten is er een diep bassin met springplank, een familiebad met zowel grote als kleine glijbanen en een peuterbad. De grote zonneweide, voorzien van speelmateriaal en speelveldjes, nodigt uit tot ontspanning. Rondom het bassin zijn diverse zit- en ligplekken gecreëerd, zowel in de zon als in de schaduw. Bij mooi weer is de kiosk geopend.

16. Tijenraan

Raalte Binnenzwembad ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Zwembad Tijenraan heeft drie zwembaden, waaronder een wedstrijdbad van 27°C, een instructiebad van 30°C en een therapiebad van 33°C. Er is ook een grote glijbaan, duikplank en bubbelbad van 35°C en een gezellig sportcafé.

17. Speeltuin De Flierefluiter

Raalte Waterspeeltuin ± 18 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Bij De Flierefluiter kun je in de zomermaanden genieten van het buitenzwembad, glijbanen en waterspeeltuin. Het zwembad is veilig omheind en heeft één toegangshekje van 50cm hoog. Volwassenen kunnen ontspannen op de zonneweide. Het zwembad is inbegrepen bij de entreeprijs.

18. De Vlegge

Sibculo Recreatieplas ± 21 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Zwemplas De Vlegge is een geïsoleerde plas die wordt gevoed door een wel. Het strand is aan de noordzijde gesitueerd. De totale oppervlakte van de plas is ± 95.000m2.

Waterkwaliteit Uitstekend
WC / Toiletten WC / Toiletten Afvalbakken Afvalbakken Aflopende bodem Drijflijn Ligweide Zwemzone afgebakend

19. Paping Hotel & Spa

Ommen Sauna & Wellness ± 22 KM vanaf Nijverdal vogelvlucht afstand

Sauna & Beauty Ommen in Paping Hotel biedt een unieke gelegenheid voor een ontspannen dag of weekend weg. Geniet van persoonlijke aandacht en heerlijke behandelingen, variërend van massages tot de heilzame werking van de zee in onze Thalgo Health-Spa. De faciliteiten omvatten een royale binnensauna met kleurentherapie, een infraroodcabine, een gekoeld dompelbad, een ruime Finse buitensauna, een Arctic lavendelsauna, een whirlpool, een binnenzwembad, een saunatuin met vijver, en een ontspanningsruimte met restaurant voor een kop koffie of lunch. Badkleding is toegestaan in de gehele wellness. Al onze hotelkamers zijn inclusief toegang tot het wellnesslandschap. Ontdek de perfecte combinatie van luxe en ontspanning bij Sauna & Beauty Ommen.