Zwemmen Schiermonnikoog en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Schiermonnikoog, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij één buitenbad, een strandje en een zeestrand. De andere zeventien zwemplekken liggen wat verder weg. Drie zwemplekken liggen er in Schiermonnikoog zelf.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Schiermonnikoog Binnen 30 minuten rijden.

1. Openluchtzwembad De Dúnatter

Schiermonnikoog Buitenbad

Openluchtzwembad De Dúnatter op Schiermonnikoog heeft drie zwembaden: een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x12,5 meter en heeft vijf banen. Het recreatiebad heeft een brede familieglijbaan en het peuterbad is voorzien van leuke speelelementen. Op de grote ligweide kun je relaxen en kinderen kunnen zich vermaken op speeltoestellen.

3. Badstrand Prins Bernhardweg

Schiermonnikoog Zeestrand

Het badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Prins Bernhardweg

Zwemmen bij Schiermonnikoog Tussen 30 minuten en een uur rijden.

Zwemmen bij Schiermonnikoog Meer dan een uur rijden.

13. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 28 KM vanaf Schiermonnikoog

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

14. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 29 KM vanaf Schiermonnikoog

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

15. Electra

Lauwerzijl Buitenbad ± 29 KM vanaf Schiermonnikoog

Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.

16. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 31 KM vanaf Schiermonnikoog

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

17. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 31 KM vanaf Schiermonnikoog

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

18. Zwembad de Golfslag

Buren Binnenbad ± 31 KM vanaf Schiermonnikoog

Het overdekte zwembad op Vakantiepark Klein Vaarwater op Ameland biedt eindeloos zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25-meterbad, peuterbad, waterglijbaan van 50 meter en meerdere ligstoelen op zowel binnen- als buitenterrassen. De watertemperatuur is 29 graden en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.