Zwemmen Wirdum (Fryslân) (Wurdum) en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Wirdum (Fryslân) (Wurdum), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, drie binnenbaden, drie combibaden, zes recreatieplassen, twee stranden en één open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Wirdum (Fryslân) (Wurdum) Binnen 30 minuten rijden.

1. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 9 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

2. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 9 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

5. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ± 13 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

8. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

11. De Swanneblom

Slappeterp Recreatieplas ± 18 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwemvijver de Swanneblom is gelegen nabij de Klaesterdijk te Slappeterp, een Fries dorp tussen Franeker en Leeuwarden in de gemeente Menameradiel. De plas wordt gebruikt om te zwemmen en zonnen door gasten van een nabijgelegen camping en lokale bewoners. De plas is via een wandelroute van twee kanten te bereiken.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij De Swanneblom

13. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 20 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

14. Smeliester Sân

Nijega Recreatieplas ± 20 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van het gelijknamige meer, dat onderdeel vormt van de Friese boezem. Het zwemwater ligt in de gemeente Smallingerland. Het gebied rondom het zwemstrand is vooral in gebuik voor de landbouw. Verder ligt er een fietspad, een wandelpad en wordt er gevist.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Smeliester Sân

17. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 21 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

20. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 22 KM vanaf Wirdum (Fryslân)

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.