1. Zwembad Mounewetter
Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.
Zwembad Mounewetter heeft een 25 meter bad met een hoge en lageduikplank, een recreatiebad met duo glijbaan en een waterspeeltuin. Er is ook een peuterbad en een mooie grote ligweide.
Sauna en Beautyresort de Leliehof is een kleinschalige wellnesslocatie waar gastvrijheid en ontspanning centraal staan. Gelegen direct na de afsluitdijk in Friesland, biedt het resort een rustgevende ervaring. De faciliteiten omvatten diverse sauna's, waaronder een droge sauna, een Turks stoombad, een infrarood sauna, en een Finse kotasauna in de tuin. Voor afkoeling zijn er een stortdouche, een koud dompelbad en koude douches beschikbaar. Ontspanning vindt men ook in de whirlpool, het voetbad en de jacuzzi buiten. De rustgevende tuin met ligbedden en de relaxruimtes met comfortabele loungebedden en sets bieden de perfecte plek om te ontspannen. Voor een complete wellnesservaring kan men genieten van een hapje en een drankje in het restaurant, of kiezen voor een schoonheidsbehandeling, massage, hamam behandeling of een sessie onder de zonnebank.
Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.
Zwemlocatie Harlingerstrand ligt aan de Waddenzee. Het strand van Harlingen ligt tegen de Westerzeedijk aan. De lengte en breedte van het strand zijn afhankelijk van het getij. Bij eb is het strand gemiddeld ongeveer 50 m breed en heeft een lengte van ongeveer 375 meter.
Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.
De Holle Poarte is gelegen aan het IJsselmeer ten westen van Makkum en ten zuiden van de uitmonding van het Makkumerdiep in het IJsselmeer. Ten noorden van het zwemstrand ligt het natuurgebied de Noardwaard, dat deel uit maakt van een gebied dat is aangewezen als beschermd natuurmonument, Vogelrichtlijn en Habitatrichtlijngebied De Friese IJsselmeerkust. Het is een gevarieerd gebied, dat bestaat uit voormalige zandplaten begroeid met riet, ruigten en struweel en is omgeven door ondiep water.
Het zwemwater ligt vlak bij het dorpje Oudega aan de oostkant van het meer de Aldegeaster Brekken.
Zwemlocatie It Soal ligt aan het IJsselmeer ten westen van het Friese stadje Workum. De locatie ligt in de gemeente Súdwest Fryslân.
Zwembad It Rak in Sneek heeft drie zwembaden, waaronder een wedstrijdbad van 25x15 meter met duikkuil en een recreatiebad met glijbaan en whirlpool. Het zwembad is toegankelijk voor mindervaliden en heeft een ligweide met terras.
Het zwemwater ligt in de noord-oost hoek van de Hegemer Mar in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het zwemwater wordt begrensd door twee strekdammen.
Aan de westzijde van het Snitser Mar was vroeger een zandwinplas. De gemeente heeft deze plas en omgeving omgebouwd tot het Dagrecreatieoord De Potten. Onderdeel hiervan was een zwemwater. Het zwemwater ligt aan de zuidzijde van de voormalige zandwinplas.
Zwemlocatie Badpaviljoen IJsselmeer te Hindeloopen ligt aan het IJsselmeer in de gemeente Súdwest Fryslân. Het zwemstrand strekt zich uit over een totale lengte van ongeveer 750 meter. Het strand bestaat uit zand en de ligweide bestaat uit gras. Het strand is direct gelegen aan de voet van de dijk en is maximaal slechts vijf meter breed.Bezoekers van de zwemlocatie kunnen op de binnendijks gelegen camping van sanitaire voorzieningen gebruik maken.
Het zwemwater ligt aan de Langwarder Wielen, in het plaatsje Langweer in de gemeente De Fryske Marren. Het zwemwater is gelijk met de passantenhaven aangelegd. Het zwemwater maakt deel uit van recreatiepark Leyenspolder.
Het zwemwater De Woudfennen ligt aan een afgesloten waterplas genaamd de Put van Nederhorst, nabij Joure in de gemeente De Fryske Marren. Het is een oude zandwinput. Het zwemwater maakt deel uit van een dagrecreatief terrein. Ten zuiden van het terrein ligt het bungalowpark / jachthaven de Woudfennen. De Langwarder Wielen liggen in het noordwesten.
Wellness & Beauty De Woudfennen biedt een uitgebreid aanbod aan faciliteiten voor ontspanning en verzorging. Bezoekers kunnen genieten van diverse sauna's, elk met een eigen karakter en temperatuur, waaronder een infrarood sauna, kruidentempel, Turks stoombad, sanarium, Finse Kota panoramasauna, Finse sauna, kelo sauna, zoutsteensauna en een grotsauna. Daarnaast zijn er dagelijkse opgietingen en sessies in de Kelo sauna en de Zoutsteensauna. Voor volledige ontspanning zijn er massages, een Hamam ritueel en verschillende rustruimten beschikbaar. Daarnaast zijn er zijn diverse baden, een zonnebak en een tuin. In het hotelgedeelte kun je overnachten en er zijn diverse arragementen beschikbaar.
Het zwemwater Skipsleat ligt aan de noordkant van Joure in de gemeente De Fryske Marren, aan de weg de Koarte Ekers tegenover de nieuwbouwwijk Skipsleat.
Subtropisch zwembad Swimfun in Joure biedt plezier voor alle leeftijden met spannende en ontspannende attracties, waaronder een golfslagbad, wildwaterbaan en peuterbad. Naast de vele waterfaciliteiten is er ook een groot aanbod op het gebied van wellness, zoals een stoombad, kruidenbad, sauna en zonnebank.