Buitenzwembaden Witmarsum (Wytmarsum) en omgeving

Ontdek 12 buitenzwembaden rondom Witmarsum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee buitenbaden. De andere tien buitenzwembaden liggen wat verder weg. Eén buitenzwembad ligt er in Witmarsum zelf.

Buitenzwembaden zijn meestal van mei tot half september geopend. Deze informatie vind je op de websites van de zwembaden zelf.

Buitenzwembaden in de buurt van Witmarsum (Wytmarsum) Binnen 30 minuten rijden.

2. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 11 KM vanaf Witmarsum

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

Buitenzwembaden bij Witmarsum (Wytmarsum) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

3. De Blauwe Golf

Leeuwarden Buitenbad Binnenbad ± 32 KM vanaf Witmarsum

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

4. It Gryn

Stiens Buitenbad Binnenbad ± 35 KM vanaf Witmarsum

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

5. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 40 KM vanaf Witmarsum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

9. De Wispel

Tijnje Buitenbad ± 47 KM vanaf Witmarsum

Natuurbad De Wispel is omgeven door natuurlijke schoonheid en biedt een serene omgeving voor bezoekers om te genieten van het water.

11. Zwemcentrum De Welle

Drachten Buitenbad Binnenbad ± 54 KM vanaf Witmarsum

Zwemcentrum De Welle is een veelzijdige locatie waar jong en oud terecht kan voor een breed scala aan wateractiviteiten. Het 50-meterbad is ideaal voor de serieuze baantjestrekker, terwijl het recreatiebad uitnodigt tot vrij zwemmen en plezier voor het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er zelfs een speciaal pierenbad met speelgoed, een glijbaan en fontein. De avontuurlijke bezoekers kunnen zich wagen aan de glijbaan met tijdswaarneming of de draaikolk. Na al het spetteren is het mogelijk om te ontspannen in het warme bubbelbad.

12. Tolhuisbad

Dokkum Buitenbad Binnenbad ± 55 KM vanaf Witmarsum

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.