1. Lauwersmeer Oostmahorn
Recreatiegebied aan de westzijde van het Lauwersmeer nabij Landal Esonstad
Recreatiegebied aan de westzijde van het Lauwersmeer nabij Landal Esonstad
De zwemlocatie Suyderoogh ligt aan een vijver in het recreatiepark Suyderoogh nabij Lauwersoog
De zwemlocaties Lauwersoog strand Meerkoet en Lepelaar liggen in het noordoostelijk gebied van het Lauwersmeer, aan het Nieuwe Robbengat en nabij het dorp Lauwersoog.
Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.
Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.
Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.
Strand zoutkamp in onderzoek
Openluchtzwembad De Dúnatter op Schiermonnikoog heeft drie zwembaden: een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x12,5 meter en heeft vijf banen. Het recreatiebad heeft een brede familieglijbaan en het peuterbad is voorzien van leuke speelelementen. Op de grote ligweide kun je relaxen en kinderen kunnen zich vermaken op speeltoestellen.
De zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.
Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst.
Het badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.
Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.
Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.
Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.
Swimplak Blauwhoek ligt aan de noordoostzijde van het Burgumer Mar, ten zuidwesten van het dorp Jistrum in de gemeente Tytsjerksteradiel en is één van de kleinste zwemwaterlocaties in de provincie Fryslân. Bij de zwemlocatie zijn een klein strand en ligweide aanwezig.
Strand in zuidoosthoek van zandwinplas Skûlenboarch, verscholen in een groene en rustige omgeving tussen de dorpen Koatstertille, Droegeham, Skûlenboarch en It Heechsân. Het strand en zwemwater is afgebakend van de zandwinplas door middel van een dam van keien en twee hekken.
Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.
Zwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk is het gemeentelijke buitenzwembad.