Zwemmen Blija (Blije) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Blija (Blije), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij drie buitenbaden, drie combibaden, twee binnenbaden, drie recreatieplassen en één strandje. De andere acht zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Blija (Blije) Binnen 30 minuten rijden.

1. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 10 KM vanaf Blija

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

3. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 13 KM vanaf Blija

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

4. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 15 KM vanaf Blija

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

8. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 21 KM vanaf Blija

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

9. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 21 KM vanaf Blija

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

11. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 26 KM vanaf Blija

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

Zwemmen bij Blija (Blije) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

13. Zwembad de Golfslag

Buren Binnenbad ± 16 KM vanaf Blija

Het overdekte zwembad op Vakantiepark Klein Vaarwater op Ameland biedt eindeloos zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25-meterbad, peuterbad, waterglijbaan van 50 meter en meerdere ligstoelen op zowel binnen- als buitenterrassen. De watertemperatuur is 29 graden en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.

15. Badstrand Buren

Buren Zeestrand ± 17 KM vanaf Blija

De zwemlocatie Buren badstrand is gelegen aan de Noordzee op circa 1,5 km afstand ten noordoosten van het dorp Buren. Het strand is onbegroeid, alleen in de duinen komen duinvegetaties voor. Ten zuiden van zwemlocatie Buren badstrand zijn een aantal recreatieparken aanwezig. Achter de duinen liggen tevens een aantal landbouwgebieden.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Buren

17. De Schalken

Ballum Buitenbad ± 21 KM vanaf Blija

Zwembad de Schalken is een openbaar openluchtzwembad op Ameland. Alle baden zijn verwarmd tot minimaal 24 graden. Met drie grote baden en veel ruimte om rustig te zonnen of lekker te spelen, bieden zij zwemplezier voor jong en oud! Het zwembad beschikt over een 25-meterbad met springplank, ondiep speelbad/instructiebad, kleuterbad, glijbaan van 35 meter.