Zwemmen Broeksterwoude (Broeksterwâld) en omgeving

Ontdek 12 zwembaden en 8 natuurzwemplekken dichtbij Broeksterwoude (Broeksterwâld), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vijf buitenbaden, vier combibaden, drie binnenbaden, vijf recreatieplassen, twee stranden en één open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Broeksterwoude (Broeksterwâld) Binnen 30 minuten rijden.

1. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas ± 5 KM vanaf Broeksterwoude

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar

2. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 6 KM vanaf Broeksterwoude

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

6. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 12 KM vanaf Broeksterwoude

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

7. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 12 KM vanaf Broeksterwoude

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

9. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 14 KM vanaf Broeksterwoude

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

11. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 14 KM vanaf Broeksterwoude

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.

15. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 17 KM vanaf Broeksterwoude

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

17. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 19 KM vanaf Broeksterwoude

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

18. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 19 KM vanaf Broeksterwoude

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

19. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 20 KM vanaf Broeksterwoude

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

20. Zwembad Wettervlecke

Surhuisterveen Buitenbad ± 20 KM vanaf Broeksterwoude

Zwembad Wettervlecke biedt verschillende faciliteiten aan voor jong en oud. Het openluchtzwembad in Surhuisterveen is geopend van 27 april t/m 16 september 2023. Er zijn verschillende tijden voor baantjes zwemmen en vrij zwemmen, en ouders met peuters kunnen de hele dag gebruik maken van het peuterbad en ondiepe gedeelte.