Zwemmen Nes (Noardeast-Fryslân) (Nes) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Nes (Noardeast-Fryslân) (Nes), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee binnenbaden, twee buitenbaden, één combibad, vier open water zwemplekken, drie stranden en een recreatieplas. De andere zeven zwemplekken liggen wat verder weg.

Tip: Wil je heerlijk ontspannen zwemmen? In de aparte categorie Wellness & Sauna vind je alle sauna en wellness locaties in de omgeving.

Zwemmen in de buurt van Nes (Noardeast-Fryslân) (Nes) Binnen 30 minuten rijden.

2. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 13 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

9. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 19 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

10. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas ± 19 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar

11. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 20 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

12. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 23 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.

13. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 26 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

Zwemmen bij Nes (Noardeast-Fryslân) (Nes) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

14. Openluchtzwembad De Dúnatter

Schiermonnikoog Buitenbad ± 16 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Openluchtzwembad De Dúnatter op Schiermonnikoog heeft drie zwembaden: een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x12,5 meter en heeft vijf banen. Het recreatiebad heeft een brede familieglijbaan en het peuterbad is voorzien van leuke speelelementen. Op de grote ligweide kun je relaxen en kinderen kunnen zich vermaken op speeltoestellen.

15. Berkenplas

Schiermonnikoog Strandje ± 17 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

De zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Berkenplas

20. Electra

Lauwerzijl Buitenbad ± 29 KM vanaf Nes (Noardeast-Fryslân)

Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.