Zwemmen Paesens (Peazens) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Paesens (Peazens), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee combibaden, twee binnenbaden, twee buitenbaden, vijf open water zwemplekken, drie stranden en één recreatieplas. De andere vijf zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Paesens (Peazens) Binnen 30 minuten rijden.

8. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 15 KM vanaf Paesens

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

9. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 18 KM vanaf Paesens

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

10. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 20 KM vanaf Paesens

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

Zwemmen bij Paesens (Peazens) Tussen 30 minuten en een uur rijden.

16. Openluchtzwembad De Dúnatter

Schiermonnikoog Buitenbad ± 14 KM vanaf Paesens

Openluchtzwembad De Dúnatter op Schiermonnikoog heeft drie zwembaden: een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x12,5 meter en heeft vijf banen. Het recreatiebad heeft een brede familieglijbaan en het peuterbad is voorzien van leuke speelelementen. Op de grote ligweide kun je relaxen en kinderen kunnen zich vermaken op speeltoestellen.

17. Berkenplas

Schiermonnikoog Strandje ± 14 KM vanaf Paesens

De zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Berkenplas

18. Badstrand Prins Bernhardweg

Schiermonnikoog Zeestrand ± 17 KM vanaf Paesens

Het badstrand wordt ook we Badstrand De Grilk genoemd. Het strand van Schiermonnikoog is erg breed, circa 500 tot 750 meter breed. Tegen de duinen vormen zich onder de dynamiek van wind en zand nieuwe ” duinen, die na enige tijd begroeit raken met helmgras en andere pioniervegetatie. Achter de eerste nieuwe duinenrij ter hoogte van het badstrand bevindt zich een meeuwenkolonie.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Badstrand Prins Bernhardweg

19. Electra

Lauwerzijl Buitenbad ± 26 KM vanaf Paesens

Zwembad Electra is een gezellig openluchtbad met zonneweide, gelegen in het prachtige Middag-Humsterland bij het gemaal de Waterwolf aan het Reitdiep. Het zwembad biedt al meer dan 50 jaar zwemrecreatie voor jong en oud.

20. De Griffioen

Grijpskerk Buitenbad ± 28 KM vanaf Paesens

Zwembad de Griffioen in Grijpskerk heeft twee baden, een ondiep bad voor jonge kinderen en een diep bassin met een springkuil, een springplank en een grote glijbaan. Daarnaast is er een grote speelweide met speeltoestellen, een voetbalveldje en een springkussen.