Zwemmen Rinsumageest (Rinsumageast) en omgeving

Ontdek 11 zwembaden en 9 natuurzwemplekken dichtbij Rinsumageest (Rinsumageast), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier combibaden, vier buitenbaden, drie binnenbaden, vijf recreatieplassen, drie stranden en één open water zwemplek.

Zwemmen in de buurt van Rinsumageest (Rinsumageast) Binnen 30 minuten rijden.

2. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 5 KM vanaf Rinsumageest

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

6. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 14 KM vanaf Rinsumageest

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

9. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 16 KM vanaf Rinsumageest

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

10. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 16 KM vanaf Rinsumageest

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

11. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 16 KM vanaf Rinsumageest

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

12. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 17 KM vanaf Rinsumageest

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

13. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 18 KM vanaf Rinsumageest

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

14. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 18 KM vanaf Rinsumageest

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

16. Zwembad de Kûpe

Buitenpost Binnenbad ± 19 KM vanaf Rinsumageest

Het zwembad heeft een 6 baans 25 meter bad. Doormiddel van een klapwand wordt dit voor verschillende activiteiten in 2 delen gesplitst. Het is een licht en open zwembad dat in 2023 geopend is.