Zwemmen Wierum en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Wierum, gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij twee buitenbaden, één combibad, een binnenbad, vier open water zwemplekken, drie stranden en een recreatieplas. De andere acht zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Wierum Binnen 30 minuten rijden.

1. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 12 KM vanaf Wierum

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

10. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 21 KM vanaf Wierum

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

11. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 22 KM vanaf Wierum

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

12. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 24 KM vanaf Wierum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

Zwemmen bij Wierum Tussen 30 minuten en een uur rijden.

13. Openluchtzwembad De Dúnatter

Schiermonnikoog Buitenbad ± 18 KM vanaf Wierum

Openluchtzwembad De Dúnatter op Schiermonnikoog heeft drie zwembaden: een wedstrijdbad, recreatiebad en peuterbad. Het wedstrijdbad is 25x12,5 meter en heeft vijf banen. Het recreatiebad heeft een brede familieglijbaan en het peuterbad is voorzien van leuke speelelementen. Op de grote ligweide kun je relaxen en kinderen kunnen zich vermaken op speeltoestellen.

14. Berkenplas

Schiermonnikoog Strandje ± 18 KM vanaf Wierum

De zwemlocatie ligt op Schiermonnikoog ten noordoosten van het dorp Schiermonnikoog. De zwemplas ligt beschut in een bos- en duingebied en is eigendom van Natuurmonumenten. Het meertje is gegraven ten behoeve van zandwinning voor dijkverbeteringwerken begin ’60-er jaren. Om de goede waterkwaliteit stabiel te houden is een helofytenfilter aangelegd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Berkenplas

15. Zwembad de Golfslag

Buren Binnenbad ± 20 KM vanaf Wierum

Het overdekte zwembad op Vakantiepark Klein Vaarwater op Ameland biedt eindeloos zwemplezier voor jong en oud. Het zwembad beschikt over een 25-meterbad, peuterbad, waterglijbaan van 50 meter en meerdere ligstoelen op zowel binnen- als buitenterrassen. De watertemperatuur is 29 graden en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.