Zwemmen Berlikum (Berltsum) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Berlikum (Berltsum), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier binnenbaden, vier buitenbaden, drie combibaden, drie recreatieplassen, één zeestrand en een strandje. De andere vier zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Berlikum (Berltsum) Binnen 30 minuten rijden.

3. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 11 KM vanaf Berlikum

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

5. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 13 KM vanaf Berlikum

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

6. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 15 KM vanaf Berlikum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

7. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 16 KM vanaf Berlikum

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

10. Zwembad de Klomp

Wommels Buitenbad ± 20 KM vanaf Berlikum

Zwembad de Klomp biedt drie baden, waaronder een peuterbad en twee glijbanen. Het zwembad is geschikt voor het hele gezin en biedt zwemlessen in buitenwater. Het is een gastvrij zwembad dat grotendeels bemand wordt door vrijwilligers.

12. Zwembad 't Derde Haad

Harlingen Binnenbad ± 22 KM vanaf Berlikum

Zwembad 't Derde Haad in Harlingen beschikt over een wedstrijdbad van 25x15 meter met een beweegbare bodem tot 3,50 meter diep, geschikt voor zwem- en waterpolowedstrijden en duikactiviteiten. Ook is er een peuterbad met glijbaan en speelattributen.

16. Zwemplaats Earnewâld

Eernewoude Strandje ± 31 KM vanaf Berlikum

Zwemplaats Earnewâld, ook bekend als It Wiid, ligt nabij het natuurgebied Alde Feanen. Het ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel. Naast het zwemwater liggen het Rondvaartbedrijf MSK, bezoekerscentrum It Wiid en het Educatiebos. Het strand ligt in een groter recreatiegebied en is voorzien van een speelveld. Vlak bij het zwemwater kan gevist worden. Langs het zwemwater ligt een vaarroute voor kleine boten naar het bungalowpark.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Zwemplaats Earnewâld

Zwemmen bij Berlikum (Berltsum) Tussen 30 minuten en een uur rijden.