Zwemmen Birdaard (Burdaard) en omgeving

Ontdek 20 zwembaden en natuurzwemplekken rondom Birdaard (Burdaard), gesorteerd op afstand. Binnen een half uur rijden kun je zwemmen bij vier buitenbaden, vier combibaden, vier binnenbaden, vier recreatieplassen, één open water zwemplek en een strandje. De andere twee zwemplekken liggen wat verder weg.

Zwemmen in de buurt van Birdaard (Burdaard) Binnen 30 minuten rijden.

1. Eeltsjemar

Rinsumageest Recreatieplas ± 6 KM vanaf Birdaard

Het zwemwater ligt in de gemeente Dantumadiel aan de weg tussen Aldtsjerk en Rinsumageast. Het zwemwater ligt in een landelijke omgeving met vooral agrarisch grondgebruik. Er is sprake van beperkte bebouwing c.q. bewoning in de directe omgeving van het zwemwater. Uit het Eeltsjemar wordt zand gewonnen.

Waterkwaliteit Uitstekend
Bekijk alle faciliteiten bij Eeltsjemar

3. De Sawn Stjerren

Hallum Buitenbad ± 8 KM vanaf Birdaard

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum biedt sportief zwemmen, duikplanken, een nieuwe glijbaan van 6,30 meter hoog en 52 meter lang, zonneweide, diverse zwemlessen voor jong en oud en een kiosk met ijsjes, drankjes en snacks. Het zwembad is verwarmd en geopend van eind april tot en met half september, afhankelijk van het weer.

4. It Gryn

Stiens Binnenbad Buitenbad ± 10 KM vanaf Birdaard

Zwembad It Gryn in Stiens is onderdeel van sportcentrum It Gryn en biedt zowel binnen- als buitenbaden. Het recreatiebad heeft speelattributen en attracties, terwijl sportievelingen terecht kunnen in het 25 meterbad voor banenzwemmen. Er is ook een whirlpool en een zonneweide.

6. Tolhuisbad

Dokkum Binnenbad Buitenbad ± 11 KM vanaf Birdaard

Het Tolhuisbad in Dokkum heeft zowel binnen- als buitenzwembaden, een hot whirlpool en een sfeervolle horeca. Het binnenzwembad heeft een wedstrijdbad en een recreatiebad met een glijbaan en een peuterbadje. Het zwembad is goed toegankelijk voor mindervaliden.

8. Kalverdijkje

Leeuwarden Binnenbad ± 13 KM vanaf Birdaard

Zwembad Kalverdijkje biedt volop zwemplezier voor zowel de sportieve als de recreatieve zwemmer. Het 6 banen brede wedstrijdbad en het extra verwarmde (33 graden) doelgroepenbad zijn perfect voor iedereen. Na afloop kun je terecht in het gezellige sportcafé met uitzicht op het zwembad en de beide sporthallen.

9. De Blauwe Golf

Leeuwarden Binnenbad Buitenbad ± 14 KM vanaf Birdaard

Zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden biedt een scala aan faciliteiten voor jong en oud, waaronder een golfslagbad, stroomversnelling, whirlpools en interactieve glijbanen. Voor sportieve zwemmers is er een wedstrijdbad van 25 meter met 6 banen breed en een duikplank. Daarnaast zijn er een peuterbadje, airtrampoline en een horecaterras met zwemmersbar. Relaxen kan op de ligweide en er zijn diverse kleedruimtes en kledinglockers beschikbaar.

12. Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

Suameer Recreatieplas ± 20 KM vanaf Birdaard

Het zwemwater ligt aan de westzijde van het Burgumer Mar, net ten zuiden van de uitmonding van het Prinses Margriet kanaal, in de gemeente Tytsjerksteradiel. Het is onderdeel van Vakantiepark Bergumermeer. Het zwemwater is ontstaan in de jaren ’60 van de vorige eeuw als onderdeel van het omliggende recreatieterrein. Het terrein was tot dan de opslagplaats van baggergrond,afkomstig uit het PM- kanaal. Door de opslag ontstond een heuvelachtig terrein, waarop zich later een begroeiing ontwikkelde waardoor het terrein daarom “Klein Zwitserland” werd genoemd.

Waterkwaliteit Goed
Bekijk alle faciliteiten bij Dagrecreatieterrein Klein Zwitserland

15. It Paradyske

Kollum Buitenbad ± 22 KM vanaf Birdaard

Zwembad It Paradyske in Kollum heeft een wedstrijdbad van 25x15 meter met vier banen en een recreatiebad met verschillende speelelementen voor kinderen. Daarnaast is er een peuterbad en een ruime ligweide.

16. Zwemcentrum Kollum

Kollum Binnenbad ± 24 KM vanaf Birdaard

Het ZwemCentrum Kollum biedt een gezellige ambiance waar jong en oud kunnen genieten van inspanning, ontspanning en recreatie. Met een watertemperatuur van 32 °C is het zwembad een ideale plek om te ontspannen.

Zwemmen bij Birdaard (Burdaard) Tussen 30 minuten en een uur rijden.